Siyaset Bölünme manifestosu

Bölünme manifestosu

22.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP’nin 11. Olağan Büyük Kongresi’nde tek aday gösterilen ve bin 149 delgegenin oyu ile 7. kez Genel Başkan seçilen Devlet Bahçeli, Öcalan’ın 10 maddelik yol haritasının yeni anayasanın omurgası olacağını savundu. İzleme Kurulu’nun, Erdoğan’dan habersiz oluşturulmasının imkansız olduğunu öne süren Bahçeli kuruldaki isimler için “Yeşilçam kalıntıları” ifadelerini kullandı

Bölünme manifestosu

MHP’nin 11. Olağan Büyük Kongresi dün Arena Spor Salonu’nda coşkulu kalabalığın katılımıyla gerçekleşti. Seçime tek aday giren Bahçeli, bin 149 delegenin oyu ile 7’inci kez genel başkan seçildi. Konuşmasının büyük bölümününde Çözüm Süreci’ni eleştiren Bahçeli, şu mesajları verdi:
- SESİMİZ KANDİL’DE YANKILANACAK: Sesimiz İmralı’da ve Kandil’de yankılanacak, bölücü hainlerin kâbusu olacaktır. Beştepe’den duyulacak, kaçak ve karanlık sarayında diktatörlük hesapları yapan 17-25 rumuzlu şahsın uykularını kaçıracaktır. Duruşumuz teslimiyetçilerin, saray süsü Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ve sanal hükümetinin korkulu rüyası olacaktır..
- YÜZSÜZLÜĞÜN ZİRVESİ: Süleyman Şah Türbesi’ni havaya uçurup kaçanların Çanakkale kahramanlarından bahsetmeleri yüzsüzlüğün zirvesidir. Bunlar Çanakkale’de olsalardı, tek kurşun atmadan vatanı teslim ederlerdi. Milli Mücadele yıllarında yaşasalardı işgalcilere bin takla atarlar, bayraklarını sevinçle sallarlardı. Damat Ferit’e bile rahmet okuturlar, Ali Kemal’i bile aratırlardı.
- NEVRUZ KUNDAKLANDI: AKP-PKK koalisyonu Nevruz’u bölücülüğün günü haline getirmektedir. Biz bugün buradayız ve Nevruz’da 11. Olağan Büyük Kurultayımızı yapıyoruz. Ne var ki, Diyarbakır’da ihanet mektupları okunmaktadır. Türkiye’nin kuyusu kazılmaktadır.
- 10 MADDE ANAYASANIN OMURGASI: Ankara-İmralı-Kandil arasında ihanet mesaisi vızır vızır işlemektedir. Teröristbaşının 10 maddelik ihanet ve melanet metni saraylarda okunmuş, Erdoğan ve Davutoğlu adeta sevinç çığlıkları atmışlardır. 10 maddelik ‘Bölünme Manifestosu’ ile ihanet resmiyet kazanmıştır. İmralı canisinin dikte ettiği bu 10 madde, Türkiye’nin bölünmesinin yol haritasıdır. İhanet müzakereleri bu esaslara göre yürütülecek ve 7 Haziran seçimlerinden sonra AKP ile PKK’nın ortaklaşa hazırlayacağı yeni anayasanın omurgasını bunlar oluşturacaktır. PKK’ya ilk etapta özerklik, teröristlere af ve bebek katili serbest kalarak siyaset yolu açılacaktır.
- ÇATIŞMASIZLIKTAN KASIT ATEŞKES: PKK silah bırakmamış, silahtan vazgeçmemiştir. Buna da niyeti yoktur. Terör örgütü sadece, AKP’den istediklerini alıncaya kadar eylem yapmayacağını söylemektedir. Tahkim edilmiş çatışmasızlıktan kastedilen karşılıklı ateşkestir..
- VER BAŞKANLIĞI AL ÖZERKLİĞİ: AKP-PKK yeni anayasaya bel bağlamıştır. Buradaki, ‘al-ver’ pazarlığının özü şudur: Ver başkanlığı, al özerkliği ver başkanlığı, al teröristbaşının özgürlüğünü. Erdoğan’ın meydanda ‘Yeni anayasa için 400 milletvekili’ çığırtkanlığı yapmasının arkasında yatan da budur.
- YEŞİLÇAM KALINTILARI: Öcalan’ın emriyle İzleme Heyeti kurulmuştur. Sözde sanatçılar, sözde gazeteciler, Yeşilçam kalıntıları, PKK’nın boğazda demlenen adamları, para içinde yüzen elemanları hangi film fırıldağı çevireceklerdir?
- ERDOĞAN’DAN İZİNSİZ KURULMAZ: Erdoğan İzleme Heyeti’nden ‘haberim yok’ demektedir. Bunu doğru bulmadığını açıklamaktadır. Siz bakmayın kaçak güreşmesine. PKK’yla görüşüyorsun’ dediğimizde ağız dolusu hakaret etmiş, şeref resti çekmiş, inkar yolunu tercih etmişti. Ancak şerefsizliğin kimin ayağına dolandığı, kimin alnına yapıştığı kısa sürede vuzuha kavuşmuştu. Erdoğan’ın izni ve icazeti olmadan PKK heyeti kurulmaz, kurulamaz.
- ALDATILDIK DEMEK İKİ YÜZLÜLÜKTÜR: Türk ordusuna alçakça kumpas kurulurken suç ortaklığı yapan, darbe ‘davalarının savcısıyım’ diye ortaya çıkan Erdoğan’ın, şimdilerde ‘aldatıldık, demesi münafıklık ve ikiyüzlülüktür. Paralel yapı dedikleri AKP’nin eseridir. Erdoğan’ı her önüne gelen kandırıyorsa, Türkiye batmış demektir.

Haberin Devamı

Bölünme manifestosu

Salonun içi ve dışı doldu

- MHP’nin 11. Olağan Büyük Kurultayı’nın yapıldığı Arena Spor Salonu sabah 08.00’de hınca hınç doldu. Görevliler, salonun kapılarını zorlayanları, salon dışındaki, canlı yayın yapılan “çadırgah”a yönlendirdi.
- Salon içinde güvenliği ülkü ocakları mensubu gençler sağladı.
- Bahçeli, salonda ülkücü gençlerin oluşturduğu koridor içinden yürüyerek yerine geçti.
- Sigara yasağına uyulan salonda, bazı partililer koridor ve tuvaletlerde sigara içti.
- Engelliler için balkon bölümünde ayrılan yere oturanların büyük bölümü ise engelli değildi.
- Selfie (özçekim) modası kurultayda da gözlendi.

İmralı liderlik yapamayacak

Çözüm Süreci’nde hükümetin PKK’nın tehditlerine boyun eğdiğini öne süren Bahçeli, Kandil ayar vermiş, AKP hizaya gelmiştir. PKK tehdit etmiş, AKP sinmiştir. Hükümet İmralı’nın maskarası, Kandil’in oyuncağı olmuştur” diye konuştu. Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:
İmralı’daki katil Kürt kökenli kardeşlerime liderlik yapamayacaktır. Türk milleti, ortak kimliği olmayan bir halk yığını, bir etnik mozaik değildir. Bir ve bütündür.. Bugüne kadar hain tahrikler ve saldırılar karşısında bağrımıza taş bastık, bir kardeş kavgasına sürüklenmemek için azami özen gösterdik. İçimiz kan ağladı, vakur duruşumuzu bozmadık. Ama şimdi bıçak kemiğe dayanmıştır. Türkiye’yi bölmek için yola çıkaları buradan uyarıyoruz: Demokratik meşruiyet anlayışımızı teslimiyetle karıştırmayın. Sağduyumuzu ve soğukkanlılığımızı atalete yormayın. Vatan ve millet aşkımızı, Türkiye sevdamızı sınamaya asla kalkışmayın. Hain hesapları, sinsi tuzakları Erdoğan, Davutoğlu ve militanlarının başınıza yıkarız.
- AKP HAÇ ÇIKARIR MUM YAKAR:
İşbaşındaki AKP yönetimi; vatan ve millet sevgisinden nasibini almamış, ahlaken çürümüş, yalan ve haram, rüşvet ve hırsızlık erbabı inançsızlar ve sefiller topluluğudur. Bunların siyasi kıbleleri oynak ve değişkendir. Çıkarları neredeyse, oraya döndükleri bir gerçektir. Bunlar camide siyaset yapar, Kabataş yalanından ve başörtüsü istismarından medet umarlar. Firavun ve Yezid AKP’ye hulul etmiştir. Kilise’de haç çıkarırlar, Havra’da mum yakarlar; Papa heykeli altında sırıtıp batıla yancılık yaparlar.

Haberin Devamı

MHP KURULTAYINDAN NOTLAR...

Haberin Devamı

Bahçeli resim koydurtmadı

- Salonda kürsünün arkasına Atatürk ve kurucu Genel Başkan Alparslan Türkeş’in büyük boy resimleri asıldı. Bahçeli ise kongrede farklı bir aday çıkabileceği için fotoğrafını kürsü arkasına koydurmadı.
- Salonda, “Devletin başına Devlet gelecek”, “İmralı nasılsın, Apo asılsın?”, “Alparslan Türkeş’in askerleriyiz” sloganları atıldı.
- İçinde üç hilalin bulunduğu kırık kalp figürlerinden oluşan Türkiye haritası kürsünün arkasında, “Türkiye’nin kalbi burada” sloganıyla birlikte yer aldı.
Gözler Alan ve Oğan’daydı
- Kongre salonunda gözler milletvekili adayı olmayan Iğdır Milletvekili Sinan Oğan ile İstanbul Milletvekili Engin Alan’daydı. Bahçeli ile sorun yaşayan Oğan milletvekilleri için ayrılan yerine otururken, Alan kongreye gelmedi.
- Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da salondaki yerini aldı. Meral Akşener ve Volkan Vural en fazla ilgi gören isimler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Kıraç’tan marş

- Kongrede seçim sürecinde kullanılacak şarkılar da görücüye çıktı. Anadolu Rock müziğinin ünlü isimlerinden Kıraç’ın “Türkiye Marşı” salonda heyecanla dinlendi. Marşta “Zalime eğilme, arsıza güvenme, yurdumu haine verme. Türkiye yok senin eşin, Türkiye sönmez ateşin. Bu bayrak inmez” sözleri yer aldı. Konser veren sanatçı Atilla Yılmaz, MHP’nin seçim için bestelenen “Bizimle Yürü Türkiye” şarkısının yanı sıra Mehter Marşı’nı da söyledi. İlk kez seslendirilen, “Muhammed’iz Ali’yiz, Sünniyiz Aleviyiz-Senlik benlik yok - Biz de bir aşkın alevi’yiz - Liderimiz Bahçeli, hey ya MHP, haydi MHP” şeklindeki şarkı da görücüye çıktı.
- Yılmaz ile Mustafa Yıldızdoğan, kurultay başlamdan önce sahne aldı. Partililer iki sanatçının şarkılarıyla coşarken, bütün salon “Çırpınırdı Karadeniz” türküsüne eşlik etti. Ülkücüler, ülkücü şehitler için de “Başbuğlar ölmez” şarkısını söyledi. Yapılan anonslarda da Kızıl Elma’yı görmeden şehit olanların rahmetle anıldığı duyuruldu.

Haberin Devamı

‘Bizimle Yürü Türkiye’
- Kurultayın ana teması “Bizimle Yürü Türkiye” olarak belirlendi. Salona, “Yasaklara karşı bizimle yürü Türkiye”, “Yolsuzluğa Yoksulluğa Karşı Bizimle Yürü Türkiye”, “Hainlere Karşı Bizimle Yürü”, “Tavizlere ve Tahriklere Karşı Bizimle Yürü Türkiye”, “Haksızlığa ve Adaletsizliğe Karşı Bizimle Yürü Türkiye”, “Çözülmeye ve Yıkıma Karşı Bizimle Yürü Türkiye” pankartları asıldı.
Nevruz kutlaması
- Kongreye geçilmeden önce Nevruz etkinlikleri gerçekleştirildi. Bahçeli’nin gelişi sırasında salon dışında Nevruz ateşi yakılması planlanmıştı. Kalabalık nedeniyle emniyetin güvenlik uyarısında bulunması üzerine vazgeçildi. Katılanlara içinde kuruyemişin de olduğu özel tepsilerle ikramda bulunuldu, yumurta tokuşturuldu.
Bıyıklı sayısı azdı
- Kurultay nedeniyle Ankara Emniyeti, salon çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.
- Geçmiş kurultaylara göre bıyıklı ülkücülerin sayısının azalmış olması, ülkücüler arasında esprili dille konuşuldu.

Yazarlar