Siyaset ‘BÖYLE BİR İFTİRA GÖRÜLMEDİ’

‘BÖYLE BİR İFTİRA GÖRÜLMEDİ’

15.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fetva tartışmalarına ilişkin Diyanet İşleri Başkanı Görmez “Bir haftadır can evimizden vurulduk. Çok ağır iftiralar yapıldı ama bu seviyede bir yıpratma bir itibarsızlaştırma hiç olmadı” dedi

‘BÖYLE BİR İFTİRA GÖRÜLMEDİ’

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez dün TRT Haber’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Görmez, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU İLE KONUŞTUM: Beş CHP milletvekili dostumuzun Diyanet’in önünde açıklama yapmaya geleceklerini öğrendim. Medenice bir bilgi alışverisinde bulunarak, ben sayın Kılıçdaroğlu’nu da telefonla aradım. ‘Genel başkan çok soru önergeleri geliyor, mümkünse ben davet edeyim’ dedim. Genel Başkan da çok büyük bir nezaketle ‘Hafta sonu kurultayım var sonra ben de gelirim bunları konuşuruz’ dedi.

CAN EVİMİZDEN VURULDUK: (Fetva tartışmaları konusunda) Bir haftadır can evimizden vurulduk. Çok ağır iftiralar yapıldı ama bu seviyede bir yıpratma bir itibarsızlaştırma hiç olmadı. Bu öyle bir haber ki itibarsızlaştırma kampanyası ki, Diyanet’i, başkanını, imamları, toplumun yüzüne bakmaktan bile alıkoyan bir iftiradır bu. Bizi, bütün annalerimize, babalarımıza, kızlarımıza, ailelerimize mahçup etmeyi hedefleyen bir iftiradır bu. İlk defa konuşuyorum. Bu bir haber değildir, bu islamofobik nefret içeren gayri ahlaki bir haber mühendisliğidir.

Haberin Devamı

İTALYA’DA MANŞET YAPILDI: Benim toplum huzurunda telaffuz etmekten haya ettiğim bu haber yüzbinlerce yerde yer aldı ve yanına da benim sarıklı cüppem yerleştirdi. Bu haber İngilizce’ye çevrildi, Vatikan’ın yanıbaşında İtalya’nın en büyük gazetede manşet yapıldı. Bu haber, bu milletin sadakasıyla kurulan bir haber ajansı tarafından Arapça’ya çevrildi ve Arap dünyasına servisi yapıldı.

HİÇBİR MÜFTERİ BÖYLE BİR İFTİRA ATMADI: Hiçbir islamofobik nefret suçu içinde olan hiçbir müfteri tarih içerisinde İslam dinine, geleneğine böyle bir iftira atmadı.

13 SORU SOLRULMUŞ: (Sistem nasıl işliyor? sorusu üzerine) Din İşleri Yüksek Kurulu 16 bilim adamından oluşuyor. Bütün gazetelerde Kurul’un fetvası olarak geçti bu doğru değil. İkincisi, bir de kurulumuzun uzmanları var bunların hepsi alanında uzman isimler. Üçüncüsü ise bütün illerde müftülüklerimize sorulabiliyor. Sorun ikincisinden kaynaklanmış. Aile içi ensest ilişki ile ilgili 13 soru sorulmuş. Bunun 12’sinde biz demişiz ki bu patolojik bir sapkınlıktır. Biz demişiz ki bunun müşahade altına alınması lazım, tabi azabı da göstererek günah olduğunu ifade ederek, Allah’ın yasaklarını da bildirerek tabii ki.

Haberin Devamı

YENİ DÜZENLEME: Hem hattı kapattım. Hem bütün alo fetva hatları ve dini soruları cevaplandırma platformu bunlar kapatıldı. Vatandaşın sorusunu cevapsız bırakmayız. Ancak istismarı nasıl önleriz. Mümkün olduğu kadar yüz yüze görüşelim müftülüklere gitsinler.