Siyaset "Bu çok iyi turnusol kağıdıdır"

"Bu çok iyi turnusol kağıdıdır"

19.12.2013 - 11:25 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bakan çocuklarına uzanan yolsuzluk operasyonuna ilişkin soru üzerine, Ak Parti hükümetlerinin doğru yaptıkça güçlenen, güçlendikçe daha çok doğru yapma kapasitesine ulaşan bir iktidar olduğunu belirterek, "O yüzden bu konuda da yanlış yapmaz. Herkes müsterih olsun" dedi. Yıldız, operasyonun ardından 4 bakanın istifasını verdiği iddiaları için de "Bunlar çok noktasal konular. Ben o toplantıda değildim, bilmiyorum" diye konuştu.

Bu çok iyi turnusol kağıdıdır

Yıldız, Ankara Ticaret Odası'da (ATO) düzenlenen sempozyumun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yolsuzluk operasyonu ile ilgili soru üzerine Yıldız, Ak Parti hükümetlerinin doğru yaptıkça güçlenen, güçlendikçe daha çok doğru yapma kapasitesine ulaşan bir iktidar olduğunu belirterek, "O yüzden bu konuda da yanlış yapmaz. Herkes müsterih olsun. Biz doğruyu her zaman olduğu gibi tercih ederiz" dedi.

Haberin Devamı

Bunlar noktasal konular

"Adı geçen bakanların dün (önceki gün) yapılan toplantıda istifa ettikleri doğru mu?" yönündeki bir başka soruya da Yıldız, "Bunlar çok noktasal konular. Ben o toplantıda değildim, bilmiyorum" yanıtını verdi. Yıldız, "Bizler Türkiye'nin gelişmesine sevinenlerden yanayız. Türkiye'nin gelişmesine üzülenlerden yana değiliz. Bu çok iyi bir turnusol kağıdıdır" diye konuştu.


Halk Bankası ile ilgili karar yok

Yıldız, Irak ile yapılan enerji anlaşmalarında Halkbankası'nın kilit rol oynadığı belirtilerek, bu konuda sıkıntı yaşanıp yaşanmayacağının sorulması üzerine, "Irak ile alakalı konuda Halkbankası, Ziraat Bankası veya Vakıfbank'la alakalı verilmiş bir karar henüz yok. Biz kamu bankası olarak söyledik. Biz o manada da sürecimize devam ediyoruz" dedi. Yıldız, İran veya Irak ile enerji konularında yapılan anlaşmalarda yalnızca Halk Bankası'nın münhasır olmadığını, orada adı kamu bankası olarak koyduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Video için tıklayın