Siyaset ‘Bu millet, vatan için yakılan merminin hesabını sormaz’

‘Bu millet, vatan için yakılan merminin hesabını sormaz’

13.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın artan sebze ve meyve fiyatlarına tepki gösterirken kullandığı “O bir tane merminin fiyatının ne olduğunu biliyor musun?” sözlerine karşılık verdi.

‘Bu millet, vatan için yakılan merminin hesabını sormaz’

Akşener, “Devleti yönetiyorsan hem atılacak mermiyi bulacaksın, hem de ekmeği aşı ucuzlatacaksın. ‘Bu kadar mücadele ediyoruz. Bir mermi kaç para biliyor musunuz’ diye soruyor. Beri bak efendi. Bu millet, vatanı için verilen mücadelenin muhasebesini tutmaz. Yakılan merminin hesabını sormaz” dedi.

Haberin Devamı

Akşener partisinin TBMM grup toplantısında özetle şunları kaydetti:

MAZOT FİYATI: Milletimizin çözüm bekleyen en önemli sorunu pahalılık. Soğan, biber, patlıcan, domates pahalı. “Neden pahalı” diye sorunca, diyorlar ki; “Aracılar parayı götürüyor.” Zamların sorumlusu dediğiniz o aracı, iktidar olmasın? Ürünlerin fiyatını yükselten, kamyonların-TIR’ların yaktığı mazotun fiyatı olmasın. Günlük müdahalelerle bu iş çözülemez. Suçu hale, manava, markete, bakkala attınız. Şimdi de çıkmış, nakliyeciyi, şoförleri suçluyorsunuz. Suçlu sizsiniz. Bunların “gönül belediyeciliği” dediği, cüzdanlarının gönlü. Onca bakan, bürokrat, uzman, danışman tanıdık, böyle bir yetersizlik, böyle kifayetsiz kadrolar görmedik.

Haberin Devamı

TANZİM SATIŞA KARŞI DEĞİLİZ: Şimdi çözüm bulduk diyorlar. Tanzim satış işine karşı değiliz. Buldukları çözüm: Pahalı olan her şeyi devlet eliyle ucuza satacaklarmış. Onu da bir zamanların karneye bağlanan ekmeği gibi, sınırlı kiloyla veriyorlar. Bu gidişle, domatesi-biberi karneye bağlarlarsa şaşırmayın.

NOBEL’İ HAK EDERSİNİZ: “Marketlere biraz daha bağıracağım” diyor Sayın Cumhurbaşkanı. Bağırarak, tehdit ederek ekonomiyi Türkiye’de çözeceksiniz, Nobel’i hak edersiniz. Başarırsanız bağırarak, bütün iktisatçıların kitaplarını çöpe atmamız gerekir

TALİHSİZLİK: Yanlış ekonomi politikaları sonunda fiyatlar uçup gidince, başladılar bahane üretmeye. “Biz düşmana mermi atıyoruz. Bir merminin fiyatı nedir biliyor musunuz” diyorlar. 40 yıl düşünsek, meyve-sebzeyle mermiyi aynı cümlede kullanmak aklımıza gelmezdi. Bu sözün ülkenin Cumhurbaşkanı’nın ağzından çıkmış olması büyük bir talihsizliktir. Mermiyi sivri biberden, barutu domates çekirdeğinden mi yapıyoruz? Böyle bir ciddiyetsizlik olur mu? Bu devlet, ilk kez mi düşmana mermi atıyor? Devleti yönetiyorsan hem atılacak mermiyi bulacaksın, hem de ekmeği aşı ucuzlatacaksın. Beri bak efendi. Bu millet, vatanı için verilen mücadelenin muhasebesini tutmaz. Yakılan merminin hesabını sormaz. 2.5 katrilyon liraya aldığın o lüks uçak, kaç mermi eder? Önce bunu bir hesapla da, sonra millete ahkam kesersin. Senin o uçağının parasıyla, Mehmetçiğin tabancasına, 1 milyar 666 milyon tane mermi alınır. Millet ordusunun muhasebesini tutmuyor. Ama bil ki, senin şatafatının hesabını tutuyor.