Siyaset 'Bugün Dersim'den yarın PKK'dan özür dileyecek'

'Bugün Dersim'den yarın PKK'dan özür dileyecek'

01.12.2011 - 14:45 | Son Güncellenme:

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz Devletin şimdi "Dersim" için özür dilemesi durumunda, 30 yıl sonra PKK için de özür dilemek zorunda kalacağını öne sürdü.

Bugün Dersimden yarın PKKdan özür dileyecek

DYP Genel Başkan Çetin Özaçıkgöz Çankaya Otel’de, diğer partilerin Ankara ve Konya’daki bazı ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Gelecek günlerde Konya ve Ankara’da yapılacak "DYP’ye toplu katılım töreni" hakkında olduğu belirtilen toplantıda, Dersim Olayları konusunun açılması üzerine aradan 70 küsur sene geçtikten sonra konunun açılmasını doğru karşılamadıklarını belirten Özaçıkgöz, "Dersim’de bir isyan çıkmıştır ve devlet de o zamanın şartları ve kanunları ölçüsünde isyanı bastırmıştır. O zamanın şartları ve kanunları ile günümüz şartlarını, kanunlarını, hatta İnsan haklarını karıştırmamak lazım" dedi.

Haberin Devamı

-"30 YIL SONRA PKK’DAN ÖZÜR DİLENMESİ GEREKİR"-

Şimdi de PKK’nın ülke bütünlüğünü tehdit edip, asker-polis öldürdüğünü, köy basıp halka kepenk kapattırarak isyana zorladığını kaydeden Özaçıkgöz, "Devlet de mevcut kanunlar çerçevesinde PKK ile mücadele ediyor. Yeri geldiğinde de teröristlerle çatışmaya girip öldürüyor. Eğer devlet şimdi Dersim olayları için özür dilerse, 30 yıl sonra da PKK olayları için ölen PKK teröristleri için de özür beklenir" dedi.

-"DERSİM KONUSU CHP’Yİ BÖLMEK İÇİN AÇILDI"-

"Dersim" konusunun "CHP’yi bölmek için açılmış bir konu" olduğunu öne süren Özaçıkgöz, "CHP’de tam kendine yakışanı yaparak kendi içerisinde muhalefete düştü. ‘70 yıl evvelinin şartları ve kanunları çerçevesinde, isyancılarla mücadele edilmiştir’ deyip konuyu kapatmak yerine, tuzağa düşüp kendi içlerinde muhalefete başladılar. Olayı Genel Başkanın değişmesi konusuna kadar taşıdılar" iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

DYP Genel Başkanı Özaçıkgöz, Çankaya Otel’de yapılan toplantıda daha sonra Demokrat Parti ve Türkiye Partisinden yönetimleriyle birlikte tümüyle istifa ederek DYP’ye geçenlere, Ankara ve Konya’daki DYP ilçe Teşkilatlarını kurmaları için mazbatalarını verdi.