Siyaset Çağrı karşılık bulacaktır

Çağrı karşılık bulacaktır

01.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hüseyin Yayman: HDP’nin bu çağrısı şartlı bir çağrı. Kandil’le görüşülmemiş olsaydı, olumlu yanıt alınmamış olsaydı böyle bir çağrı yapılmazdı.

Çağrı karşılık bulacaktır

- Hüseyin Yayman: HDP’nin bu çağrısı şartlı bir çağrı. Kandil’le görüşülmemiş olsaydı, olumlu yanıt alınmamış olsaydı böyle bir çağrı yapılmazdı. Bundan sonra örgütün Kandil’de bir kongre toplayıp Öcalan ve HDP’nin çağrısına uyarak silahı bırakacağını ilan edeceğini söyleyebiliriz. Türkiye’de beyaz bir sayfanın açıldığının ilan edilmesidir
- Tarık Çelenk: Çözüm sürecindeki bu gelişmelerin, Irak’ta, Suriye’deki krizlere önemli etki sağlayacağını düşünüyorum. Beklenen gelişmelerdi. Başta Erdoğan olmak üzere bütün siyasi aktörlere teşekkür ediyorum.
- Tarhan Erdem: İki heyetin bir araya gelmesi ve ortak bir metin okuması çözüme ulaşma noktasında çok değerli. Bundan sonra mırın kırın etmeden devam etmeleri gerekiyor. 21 Mart’tan önce kongre toplanabilir, nevrozda silah bırakma kararı ilan edilebilir. Bu çağrı karşılık bulacaktır, şüphe etmiyorum.
- Yusuf Şevki Hakyemez: Psikolojik açıdan olumlu bir adım. PKK’nın silah bırakmasına ilişkin çağrıyı, en önemli aktörlerden olan Abdullah Öcalan’ın PKK’ya yönelik yapması da çok önemli.