Siyaset Çarkçılıkta sınırları aştı

Çarkçılıkta sınırları aştı

07.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erdoğan, “Kemal Bey artık maşallah küreselleşiyor. Ama çark etmede, çarkçılıkta küreselleşiyor. Çark etme konusunda artık sınırları aştı. Uluslararası çarkçılığa başladı” diye konuştu

Çarkçılıkta sınırları aştı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Gaziantep 4. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, ”Biz Türkiye’de siyasetin parametrelerini, dinamiklerini değiştirmiş, siyaseti temize çıkarmış bir partiyiz” dedi. 3 Kasım seçimlerinin ardından ”iktidar partileri yıpratır. İktidar rehavete yol açar. Bunlar bir dönem kalıcı sonra gidici” dendiğini, 22 Temmuz sonrasında da aynı sözlerin tekrarlandığını, ”Hiçbir iktidar partisi üç dönem oyunu artıramaz” diye konuşulduğunu anımsatan Erdoğan,daha sonra şu mesajları verdi:
SIFIR SORUN EĞİLMEK DEĞİL: Türkiye olarak Suriye halkının derdini, Suriyeli kardeşlerimizin meselesini biz kendi meselemiz olarak gördük, görmeye devam ediyoruz. Biz yola çıkarken komşularımızla ’sıfır sorun politikası’ dedik. Hiçbir kompleks duymadan, önyargısız, önkabulsüz şekilde bütün komşularımızla meseleleri ele aldık. Diyalog içinde sorunların üzerine gittik. Çözülemez denilen birçok sorunu çözdük, çözüm yoluna koyduk. Şunu bir kere herkes bilsin; sıfır sorun demek, her mesele, her olay karşısında sessiz kalmak değildir. Allah aşkına, Akdeniz’de, uluslararası sularda benim vatandaşıma devlet terörü uygulayan ülkeye karşı biz susacak mıyız? Gazze’de kardeşlerimizi fosfor bombalarıyla katledenlere karşı biz susacak mıyız? Dara’da Şam’da, Hama’da, Humus’ta, Halep’te, İdlip’te kendi vatandaşlarını acımasızca katledenlere karşı biz susacak mıyız?
KEMALİST TÜRKİYE’DEN FAŞİST İTALYA’YA SELAM: (Kendilerini eleştiren CHP’nin geçmişte ne yaptıysa hala aynı anlayış içinde hareket ettiğini öne sürdükten sonra) Geçmişte ’savaş var’ diyerek kalktı Hitler’in doğum gününü kutlamak için heyet gönderme kararı aldı. ’Aman savaş bize bulaşmasın’ diye Hitler’e samimi dileklerini, tebriklerini gönderdiler. ’Aman biz uzakta duralım’ diye ’Kemalist Türkiye’den faşist İtalya’ya selam’ dediler. ’Ben olsam Mavi Marmara’yı Gazze’ye göndermezdim’... Dün Kemalist Türkiye’den faşist İtalya’ya selam gönderenler, bugün de Suriye’deki Baas rejimini ziyaret edip orada Türkiye’yi eleştiriyorlar. Kendi geçmişlerinde camilerin ahır yapılmasını, kapatılmasını, satılmasını görmeyenler bugün de aynı şekilde Gazze’deki insanlık dışı vahşeti görmüyor, İsrail’de özgürlük olduğunu savunuyorlar.
MAAŞALLAH CAMİLERDEN TEKKELERDEN ÇIKMADI: En küçük ekonomik sıkıntıda IMF’nin önünde el pençe divan duranlar, bugün de bizi IMF’le anlaşmaya zorluyorlar. Bunlar çok zavallı. Çok zavallı bunlar.Göreve geldik IMF’ye olan borç neydi? 23,5 milyar dolar. Şu anda bizim IMF’ye olan borcumuz 2,5 milyar dolar. Şimdi kalkmış bizim dış politikamızı eleştiriyor. Kusura bakmayın,bizim dış politikada ulaştığımız hedeflere bu CHP’nin hayalleri bile erişemez.
(CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bosna Hersek gezisi ve İstanbul’daki Arap Baharı toplantısına değinerek)Maşallah camilerden, tekkelerden,türbelerden çıkmadı. Elinde Kur’an ile çok güzel fotoğraf kareleri verdi. İnanın sevindik, hoşnut olduk, mutlu olduk. Teşvik de ediyoruz, hayırlı olsun. Allah devamını getirsin inşallah diyoruz. Başörtülü, Yemenli Tevekkül Hanım’la basın toplantısı yaptı. Bundan dolayı da kutluyoruz.
TÜRK BAŞÖRTÜLÜ ÖCÜ MÜ OLUYOR?: Peki ama insana sormazlar mı, Boşnak dindar olunca iyi de Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları, gençleri dindar olunca niye kötü? Yemenli hanım başörtülü olunca iyi de Türk başörtülü olunca örümcek kafalı öcü mü oluyor? Üniversitelerde başörtülü olarak kızların okuması için AK Parti, MHP bir karar aldı ve Meclis’ten bunu geçirdi. Meclis’ten bunu geçirdikten sonra Anayasa Mahkemesi’ne bunu bozmak için müracaat edenlerin içinde senin de imzan yok muydu Kılıçdaroğlu? Buna ne derler biliyor musun? Buna dürüstlük demezler, buna istismar derler. Bu samimiyetsizliktir. Bosna’da cami, tekke, türbe gezeceksin, ama Türkiye’de Danıştay’a gidip katsayı uygulamasının iptalini isteyeceksin. Yemenli başörtülü hanımı alıp basın toplantısı düzenleyeceksin, ama Anayasa Mahkemesi’ne gidip başörtüsü kararının, kademeli eğitim kararının iptalini isteyeceksin.
PEYGAMBERİN HAYATININ OKUNMASINA KARŞI ÇIKTILAR: İşte bak şimdi 4 4 4 ile ilgili de yine Anayasa Mahkemesi’ne gittiler.Kim? CHP. Seçmeli olarak Kur’an’ın okutulmasına ve Siyeri Nebi’nin yani peygamberimizin hayatının okutulmasına karşı çıktılar. Bunlar bu. Suriye’ye, Şam’a arkadaşlarını göndereceksin, Baas rejimine destek vereceksin, sonra gelip buraya Arap Baharı ile ilgili zirve düzenleyeceksin. Kemal Bey artık maşallah küreselleşiyor. Ama çark etmede, çarkçılıkta küreselleşiyor. Çark etme konusunda artık sınırları aştı. Uluslararası çarkçılığa başladı. Bunların bizim dış politika vizyonumuzu anlama ihtimalleri yok.

Haberin Devamı

Çarkçılıkta sınırları aştı

Yazarlar