Siyaset ‘Çarkın kesintisiz dönmesi sağlandı’

‘Çarkın kesintisiz dönmesi sağlandı’

24.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tüm dünyanın yüksek enflasyonla mücadele ettiğini vurgulayan Erdoğan, “Muhalefetin baskılarına rağmen ekonomide ülkemize kontak kapattırmadan çarkların kesintisiz dönmesini sağladık. Kimseyi muhannete muhtaç etmedik” dedi.

‘Çarkın kesintisiz dönmesi sağlandı’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün toplu açılış törenine katılmak ve Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Projesi’nin temelini atmak üzere Kayseri’yi ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan önce Kayseri OSB’de FEMAŞ’a ait Ankastre Fırın Üretim Tesisi’nin açılış törenine katıldı. Burada işçilerle yemekte buluşan Erdoğan, yaptığı konuşmada FEMAŞ Metal Sanayinin kurucusu merhum Recep Mamur’u rahmetle yad ederek işçilerden ruhuna Fatiha okumasını istedi. Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

KÜRESEL BİR KRİZ: Koronavirüs salgını ile başlayan kriz Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaş ile daha da derinleşti. Bugün Amerika’dan Almanya’ya tamamı enflasyonun yanı sıra sorunlar ile boğuşuyor. Bu ülkelerde enflasyon oranları son 40 yılın yüksek rakamlarına ulaştı. Salgın günlerinde vatandaşlarını adeta ölüme terk edenler bugün giderek ağırlaşan hayat pahalılığı karşısında aynısını sergiliyor. Küresel ekonomide yaşanan fırtınadan biz de etkileniyoruz. Döviz kurunda, enflasyonda görülen tırmanış da bu etkilenmenin başında geliyor. Bu tabloyu düzeltmek için samimiyetle çalışıyoruz. 

KONTAK KAPATTIRMADIK: İstismarını yapmaktan başka iş bilmeyenler, 5 yıldızlı otellerde halkçılık oynarken, biz önlemler getiriyoruz. Muhalefetin tüm baskılarına rağmen ekonomide ülkemize kontak kapattırmadık. İşçisinden işverenine kadar her kesimden insanımızın yanında olarak kimseyi muhannete muhtaç etmedik. Bugün de ekonomik politikalarımızı bu hassasiyetler çerçevesinde yürütüyoruz. Daha yılın ilk yarısında ihracatta 126 milyar doları geçtik. Yılsonunda inşallah 300 milyar dolara yakın bir değere ulaşacağız. Turizmde de beklentileri aşan bir hareketlilik yaşıyoruz. Türkiye bir cazibe merkezi haline geldi. İstihdam da tarihimizin en büyük rakamı olan 31 milyon rakamına ulaştık. 

Haberin Devamı

HALKI EZDİRMEYECEĞİZ: Sabit ücretlilerin refah kayıplarını telafi etmek için tüm gelirlerde enflasyonun üzerinde artışlar yapıyoruz. Ocak ayında emekçilerimizin ücretlerinde yüzde 50 gibi bir artışa gitmiştik. 2022 Temmuz ayından itibaren uygulanacak asgari ücreti 5 bin 500 olarak belirledik. Yılbaşında bu tabloyu yeniden değerlendireceğiz. 2023’te de vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Sizlerden destek bekliyoruz. Muhalefet Türkiye’yi saman ihracatçısı gibi göstermeye çalışsa da Türkiye ihracatta rekor kırıyor. Hakkari’den Edirne’ye kadar illerimizin tamamında fabrikalarımız harıl harıl çalışıyor.  

GEMİ TRAFİĞİ BAŞLIYOR: Ekonomi ile beraber dış politikada Türkiye’nin ağırlığı artıyor. Ukrayna depolarında bekleyen tahılın Karadeniz’in üzerinden getirilmesi için anlaşma törenini gerçekleştirdik. Önümüzde günlerde başlayacak gemi trafiği ile küresel gıda krizinin aşılmasına katkı sağlayacağız. Diplomatik çabalarımızı sürdürmeye gayret edeceğiz. 

Haberin Devamı

CEVAPLARINI VERDİ: Siyaset adı altında bozgunculuk yapanlara sesleniyorum. Yalanla, dolanla, hokkabazlıkla siyaset yapmayı bırakın. Tüm mesainizi masa başı oyunlarına harcamak yerine Ankara’nın dışına çıkın. İşçi, esnafın, iş adamının arasına karışın. Elazığ’da karıştınız. Emekli memur hanım cevaplarını verdi. ‘Bak elimdeki torbayla evime gidiyorum, halimden memnumun, siz içeri cevap yetiştireceğinize, dışarı yetiştirin’ dedi. Ne terör örgütlerinin saldırıları, ne de dış baskılar bizi yolumuzdan alı koyamayacaktır. 

‘Kendilerine güvenseler adaylarını açıklarlardı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan kentteki programının ikinci kısmında da Kayseri Toplu Açılış Töreni ve Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı Temel Atma Töreni’ne katıldı. Törende konuşan Erdoğan “Açılışını yapacağımız eserlerin toplam tutarı 30 milyar lira, temelini atacağımız eserlerin miktarı da 24 milyar lira. Kayseri’ye bugün 54 milyar liralık müjdeyle geldik” dedi. Erdoğan, özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

1200 FABRİKALIK OSB: Kayseri bugüne kadar bize hep açık ara destek vermiştir. Biz de Kayseri’ye yaptığımız eserlerle, hizmetlerle ödemeye çalışıyoruz. Birileri bu kadar fabrikanın yapılamayacağını iddia etmişlerdi. Ancak yaptığımız yatırımlar, açtığımız fabrikalar ortada. Şimdi de 1200 fabrikalık yeni organize sanayin sitesinin müjdesini sizlerle paylaşıyoruz.  

477 PROJE: Bu yatırımları yaparak istihdam oluşturan, üreten, ülkemizi büyüten her bir iş insanımızı tebrik ediyorum, mühendislerimize, işçilerimize tüm çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. 30 milyar liralık yatırımla 477 projenin resmi açılışını yaparak sizlerin hizmetine sunmuş oluyoruz. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Proje tamamlandığında hızlı trenle Kayseri-Ankara arası 2 saat mesafeye düşecek. Bizimle yarışacak kimseyi bulamazsınız.  

Haberin Devamı

ADAYI DA BELLİ SEÇİM TARİHİ DE: Hâlâ Cumhurbaşkanı adaylarını açıklayamadılar. Kendilerine güvenselerdi seçime kalmış 10 ay, en azından adaylarını açıklarlardı. Hâlâ diyorlar ki Cumhur İttifakı’nın adayı belli olsun, seçim tarihi belli olsun. Cumhur İttifakı’nın adayı da belli, seçim tarihi de. Bunların ülkeyi yönetmek gibi gayeleri ve hazırlıkları olmadığı ortadadır. Oturdukları yerden hayallere dalarak pembe rüyadan uyandırmaya hazır mıyız? İnşallah gerçek dünyaya indireceğiz. 

HASTANEYE KARAKAYA’NIN İSMİ VERİLDİ: Develi’deki hastanemize Konya’da menfur bir saldırıda hayatını kaybeden görev şehidimiz Dr. Ekrem Karakaya’nın ismini verdik. Bu vesileyle sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin karşısında olduğumuzu belirterek görev şehidimiz Ekrem kardeşimize bir kez daha rahmet diliyorum. 

‘Birlikte atacağımız çok adım bulunuyor’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tacikistan İçişleri Bakanı Ramazan Rahimzoda’yı makamında ağırladı. İki ülkenin birçok ortak noktasının bulunduğunu belirten Soylu, “Başta terörle mücadele olmak üzere uyuşturucu, sınır aşan suçlar, kaçakçılık, siber ve mali suçlar ve göç yönetimi konusunda birbirimizle adım atacağımız çok adım bulunduğunu, bunların bir bölümünü de başarılı bir şekilde yönettiğimizi, tümüyle ilgili de daha güçlü bir ivmeye ihtiyacımız olduğunu belirtmeliyim” dedi. Rahimzoda ise “Bakanlıklarımızı ilgilendiren birçok ortak nokta ve sorun var. Onları konuşup, çözüm yollarını birlikte bulacağız” diye konuştu.