Siyaset Çavuşoğlu Hırvatistan Dışişleri Bakanı Buric ile görüştü

Çavuşoğlu Hırvatistan Dışişleri Bakanı Buric ile görüştü

31.01.2019 - 22:43 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Romanya'nın başkenti  Bükreş'te Hırvatistan Dışişleri Bakanı Marija Pejcinovic Buric ile görüştü.

Çavuşoğlu Hırvatistan Dışişleri Bakanı Buric ile görüştü

Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) Gayriresmi Dışişleri Bakanları (Gymnich) Toplantısı'na katılmak üzere geldiği başkent Bükreş'te Hırvat mevkidaşı Buric ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, görüşmenin içeriğine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, mevkidaşı Buric ile ikili ilişkileri ve planlanan üst düzey ziyaretleri ele aldıklarını belirtti.

Çavuşoğlu Hırvatistan Dışişleri Bakanı Buric ile görüştü

Gala yemeğine katıldı

Avrupa Birliği (AB) Gayriresmi Dışişleri Bakanları (Gymnich) Toplantısı'na katılmak üzere Romanya'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantı kapsamında verilen gala yemeğine katıldı.

Bakan Çavuşoğlu, Romanya'nın başkenti Bükreş'teki Gymnich Toplantısı kapsamında, Romanya Ulusal Sanat Müzesinde düzenlenen gala yemeğine iştirak etti. Basına kapalı gerçekleşen davete, AB üyesi ve adayı ülkelerin dışişleri bakanları katıldı.

Çavuşoğlu, Romanya'nın AB Konseyi Dönem Başkanlığı kapsamında düzenlenen Gymnich Toplantısı'nın yarın gerçekleştirilecek ikinci gününe katılacak ve toplantı kapsamında çeşitli temaslarda bulunacak.

Haberin Devamı

Bükreş'te Türk iş adamlarıyla bir araya geldi

Avrupa Birliği (AB) Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Romanya'ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başkent Bükreş'te Türk iş adamlarıyla görüştü.

Çavuşoğlu Hırvatistan Dışişleri Bakanı Buric ile görüştü

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Bükreş Büyükelçiliği rezidansında Türk iş adamlarıyla bir araya geldi.

Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz'ın da iştirak ettiği görüşmede, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye-Romanya İş Konseyi, Türk İşadamları Derneği, MÜSİAD Romanya, Türkiye-Romanya Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye-Romanya Yatırım Derneği ve Türk Hava Yolları Bükreş Ofisinden temsilciler katıldı.

Çavuşoğlu Hırvatistan Dışişleri Bakanı Buric ile görüştü

Görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri değerlendiren Çavuşoğlu, ikili ticaret ve karşılıklı yatırımların daha da artırılması imkanları üzerinde durdu.

Çavuşoğlu, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Romanya, 15 binin üzerinde Türk şirketinin faaliyet gösterdiği, bölgedeki en büyük ihracat pazarımız. Türk şirket temsilcileriyle ticaret hacmimizi daha da artırma imkanlarını görüştük." ifadelerini kullandı.