Siyaset CHP, baskın seçime karşı ‘sandık mesaisi’ başlattı

CHP, baskın seçime karşı ‘sandık mesaisi’ başlattı

15.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP geçmiş seçimlerde yaşanan aksaklıkların tekrarlamaması için sandıklarda görev alacak partilileri özenle seçmeye çalışıyor.

CHP, baskın seçime karşı ‘sandık mesaisi’ başlattı

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Olası bir erken seçime karşı “sandık” mesaisi şimdiden başladı. CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı, Milliyet’e seçim güvenliği ile ilgili yaptıkları son çalışmayı anlattı. 2 bin aktif eğitmenin koordinasyonunda Parti Okulu’nda eğitim almış kişiler sandık görevlilerine telefon açıyor ve sorular yöneltiyor. Böylece sandık görevlilerinden seçim günü görev yapamayacakların yerine yeni isimler tespit ediliyor. Sandıklara atanan bütün görevlileri tek tek aradıklarını ifade eden Atıcı, bir fotoğraf çekildiğini belirterek şöyle dedi: “Telefon o şahsa mı ait ona bakıyoruz. Ulaşabiliyor muyuz. Gerçekten aşkla bu görevi kabul ediyor mu? Kaç kişi kabul etti, kaç kişi kabul etmedi, kaç kişinin telefonu yanlış, kaç kişiye ulaşılamadı. Sonra bir tablo oluşturup hemen ilçe başkanına gidiyor, ‘şu kadar insan kabul etmedi, şu kadar insanın telefonu yanlış, bu kadarına ulaşamıyoruz’. Telefonları yanlış olanlar düzeltiliyor. Böylece ikinci tabloyu oluşturmuş oluyoruz. Ondan sonra da eksiklikler tamamlanmaya çalışılıyor. Bütün bu verileri altılı masayla da paylaşıyoruz.”

Haberin Devamı

15 Eylül’e kadar 

CHP, sandık görevlilerinin telefonla aranmasını en geç 15 Eylül’e kadar bitirmiş olacak. Atıcı, “Onlara seçim güvenliği ile ilgili sandık başlarında neler yapacağı adım adım gönderilerle, videolarla destekleniyor. Böylece düşük bir ihtimal ama baskın bir erken seçim olursa hazır olmuş olacağız. Ben kişisel olarak zamanında olacağını düşünüyorum ama baskın bir seçim olursa şimdiden hazır olmuş olacağız” dedi.

 

Yazarlar