Siyaset CHP ‘Çağdaş Yaşam’ı Meclis’e taşıdı

CHP ‘Çağdaş Yaşam’ı Meclis’e taşıdı

05.12.2009 - 00:59 | Son Güncellenme:

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Kars’ın Dağpınar beldesindeki okulun adından ‘Çağdaş Yaşam’ sözcüklerinin çıkarılmasıyla ilgili olarak TBMM’ye soru önergesi verdi

CHP ‘Çağdaş Yaşam’ı Meclis’e taşıdı

CHP, Milliyet gazetesi ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) öncülüğünde Baba Beni Okula Gönder (BBOG) kampanyası çerçevesinde Kars’ın Digor ilçesi Dağpınar beldesinde yaptırılan ‘Çağdaş Yaşam İsmet Güresen İlköğretim Okulu’nun isminde yer alan ‘Çağdaş Yaşam’ sözcüklerinin okul birleştirme gerekçesiyle çıkarılmasını TBMM’ye taşıdı.
CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, BBOG kampanyası kapsamında bir hayırsever tarafından yaptırılan okulla ilgili olarak ÇYDD ile Kars Valiliği arasında 10 Ekim 2005’te imzalanan protokolün 5. maddesinde ‘okulun adının değiştirilemeyeceği’ hükmünün yer aldığını anımsattı.
Dibek, Çağdaş Yaşam İsmet Güresen İlköğretim Okulu ile Dağpınar Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nun aynı bahçede yer alması nedeniyle Digor Kaymakamlığı’nın iki okulun birleştirilmesi için girişimde bulunarak ismin değiştirilmesini önerdiğini, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Kars Valiliği’nin onayıyla iki okulun birleştirilmesine karar verdiğini kaydetti. Dibek, ‘Çağdaş Yaşam’ sözcüklerinin çıkarılarak, protokolün yok sayıldığını vurguladı.

Operasyon etkisi mi?
Dibek, Çubukçu’ya şu soruları yöneltti: “Protokol hükmünde ismin değiştirilemeyeceği açıkça belirtilmişken, neden ‘okul birleştirme’ adı altında bu hüküm çiğnenmiştir? Türkiye’yi seferber ederek bir okul kazandıran ‘Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne teşekkür etmek yerine, okulun adına verilmiş olan ‘Çağdaş Yaşam’ kelimelerinin çıkartılmasında, ÇYDD’ye yapılan operasyonların bir etkisi var mıdır? İki okulun birleştirmesi durumunda okulun isminin ‘Çağdaş Yaşam İsmet Güresen İlköğretim Okulu’ olarak kalması teklif ve kabul edilemez miydi? Bu mümkün değilse, okulun isminin Dağpınar Çağdaş Yaşam İsmet Güresen İlköğretim Okulu olmasının önünde ne engel vardır?”

Haberin Devamı

CHP ‘Çağdaş Yaşam’ı Meclis’e taşıdı

Dağpınar beldesindeki okulla ilgili önergede protokolün yok sayıldığı vurgulandı.