Siyaset CHP heyeti Haymana’da

CHP heyeti Haymana’da

20.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Haymana’da bir lisedeki cinsel taciz iddialarına ilişkin başlatılan idari soruşturmaya müdahaleler yaşandığını tespit ettiklerini bildirdi.

CHP heyeti Haymana’da

Yılmaz, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ile Haymana’daki olayı incelemek amacıyla yaptıkları temasa ilişkin Milliyet’e yaptığı değerlendirmede, adli soruşturmada başsavcının tutumunu “güven verici” bulduklarını belirtirken, “Ancak idari soruşturmada, okul müdür yardımcısının çocukların ifadelerine müdahale etmek istediği bilgisini aldık. Orada sürdürülen çalışma, çocuklarımızın psikolojisini etkilememesi de gerekiyor” ifadesini kullandı. Yılmaz, şunları kaydetti:

‘Tanıklara baskı uygulanmış’

“Olayın üstünün örtülmemesi ve kendi içinde kapatılmaması amacıyla Haymana’ya giderek incelemelerde bulunduk. Milli Eğitim Müdürü’nü ve başsavcıyı ziyaret ettik. Haymana Kaymakamı önce bize randevu verdi ancak daha sonra bir köye gitmesini bahane göstererek, bizimle görüşmedi. Orada, sürdürülen çalışmaların çocuklarımızın psikolojisini de olumsuz yönde etkilememesi gerektiğini düşünüyoruz. Aldığımız bilgilere ve izlenimlere göre açılan idari soruşturmaya birtakım müdahaleler olmuş. Okul müdür yardımcısının tanıkların ve çocukların ifadelerine müdahale etmek istediği ve baskı kurduğu anlaşılıyor. Soruşturmayı takip ediyoruz. Bazı daha vahim iddialar da tarafımıza iletildi ancak, bunları kamuoyuyla paylaşmadan konuyu araştırmayı sürdüreceğiz. Başsavcının tutumunu güven verici bulduk. Soruşturmayı sürdürme konusunda yeterli niyetinin ve samimiyetinin olduğunu gördük.”