Siyaset CHP iddiası: Olaylar Çarşı'yı bitirmek için çıkarıldı

CHP iddiası: Olaylar Çarşı'yı bitirmek için çıkarıldı

23.09.2013 - 07:35 | Son Güncellenme:

CHP iddiası: Olaylar Çarşı'yı bitirmek için çıkarıldı Beşiktaş Galatasaray derbisi için 4 savcı görevlendirildiği iddia edildi. CHP'li vekil Aygün ise olayların Çarşı'yı bitirmek için önceden hazırlanmış bir komplo olduğunu iddia etti

CHP iddiası: Olaylar Çarşıyı bitirmek için çıkarıldı

Beşiktaş Galatasaray maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili ortaya atılan iddialar kafa karıştırmaya devam ediyor. Twitter'da dev derbi için 4 savcı görevlendirildiği ve bunların bazı gruplarla karşılaşma öncesi görüştüğü iddia edildi. CHP'li Sezgin Tanrıkulu, iddiaları Meclis gündemine taşıyacağını söylerken son günlerin tartışmalı isme Hüseyin Aygün ise olayları Çarşı'yı bitirmek için önceden hazırlanmış bir komplo olarak niteledi.

Haberin Devamı


BEŞİKTAŞ-GALATASARAY MAÇININ KRİTİK ANLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Sosyal medya Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan daha doğrusu oynanamayan Beşiktaş- Galatasaray derbisini konuşuyor. Özellikle twitter'da muhalif kanat, olayların komplo olduğuna işaret ederken, karşılaşma öncesi görevlendirilen 4 savcının varlığına işaret ediyor.

SAVCILAR İŞ BAŞINDA

Bu yıl ilk kez uygulanan bu yöntemle, özellikle tribün olaylarının önüne geçilmesi planlanıyordu. Beşiktaş taraftarı arasındaki savcıların, özellikle Gezi Parkı olaylarında aktif rol üstlenen Çarşı Grubu'nu izleyeceği ve buna göre raporlar hazırlayacağı belirtiliyordu. En son Adana Demirspor-Gaziantep BB maçında, Adana Demirsporlu bir kadın taraftara, açtığı döviz “siyasi içerikli” olduğu gerekçesiyle spor müsabakaları seyrinden men cezası verilmişti.

Haberin Devamı

MUHALEFET TEPKİLİ

Muhalefet cephesi ise Beşiktaş maçındaki savcıları gündeme getirerek, provokasyon iddiasında bulundu. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, tüm bu iddiaları gündeme taşıyacağını duyururken, son günlerde özellikle ODTÜ'deki olaylarla adını duyuran Hüseyin Aygün ise savcılarla birlikte Beşiktaş'ın yeni kurulan 1453 Kartal taraftar grubunu suçladı. İşte o yazılanlar;

- Hüseyin Aygün: Savcı hazır mı? Hazır. 1453 hazır mı? Hazır. Polis hazır mı? Hazır. Hadi şu Çarşı'nın defterini dürelim!

- Rıdvan Akar: Her maça bir savcı, bugünküne 4 atamışlar. Desenize "3 şanslı savcı" daha Beşiktaşlılarla eğlenecek.

- Çarşı: Bugüne kadar tribünde omuz omuza kardeşce bağırdık ama bugün devlet 4 savcı gönderiyor ve tribünlerde kavga çıkıyor herşey gayet açık!!

- R. İhsan Eliaçık: '1453 Kartalları'nın kuruluş ilanı ve ilk eylemiydi.Bir zamanların Komunizmle Mücadele Dernekleri'nin tribün versiyonu,yine tekbirle..

- Sezgin Tanrıkulu: BJK/GS karşılaşması için görevlendirilen Savcılar maç öncesi kimlerle görüştü? Yarın,yazılı olarakTBMM de soracacağım;'söz uçar, yazı kalır'