Siyaset CHP o altın kemeri unutmamış

CHP o altın kemeri unutmamış

13.02.2014 - 10:43 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, partisinin Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi neden tekrar aday göstermediğini açıkladı.

CHP o altın kemeri unutmamış

CHP'de yerel seçimler öncesi Edirne'de kriz yaşanmıştı. Mevcut Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi tekrar aday gösterilmemiş, partisinden istifa ettiğini açıklayan Sedefçi ise DSP'den aday olacağını söylemişti.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ise dün partisini ağır sözlerle eleştiren Sedefçi'nin neden tekrar aday gösterilmediğini açıkladı. Keskin, konuşmasında Hamdi Sedefçi'nin 2011 yılında Başbakan Erdoğan'a 'siyasetin başpehlivanı' olarak altın kemer takmasını da hatırlattı.

Keskin, Habertürk'te 'Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi Sarıgül partiyi ele geçirdi ve benim adaylığımı Mustafa Sarıgül ve Adnan Keskin engelledi diyor. Ne diyeceksiniz?' sorusu üzerine şu yanıtı verdi:
Şuan Hamdi Sedefçi’yle ilgili yanılmıyorsam 60’ın, 70’in üzerinde dava var hakkında. Hamdi Sedefçi daha üç gün evvel benim odama geldi ben sana emanetim abi dedi. Böyle bir değerlendirme yapmasını kendim açısından hoş görmüyorum. İki; bütün içtenliğimle, bütün samimiyetimle söylüyorum Mustafa Sarıgül bu çalışma sürecinde bana bir kez telefon açıp bir talepte bulunmamıştır. Üç; Mustafa Sarıgül benim evladım yaşımda bir insan. Böyle bir telkin yapmaya zaten ne yüreği tutar, ne ahlak anlayışı elverir"
ALTIN KEMER AYIBINI UNUTTURMAK İÇİN...
'Aylin Kotil'in adaylığını hatırlatan Keskin, şöyle devam etti: "Seçildiği takdirde onunla çalışmakta herhangi bir sakınca görmediğini söyledi. Eşiyle tartışmalı bir insanın boşandığı bir eşiyle ilgili böyle değerlendirme yapan bir insanın Edirne’deki Hamdi Sedefçi’yle ne meselesi olur, niye onun demokratik haklarını engellesin? Hamdi Sedefçi şunu unutmasın. Başpehlivana, siyasetteki bir başpehlivana kemer verdi biliyorsunuz. O ayıbını kurtarmak içinde başaltı pehlivanına bir kemer vermişti. Bu partinin Genel Başkanı bunu bile sorun etmemişti. Bir muhalefet belediye başkanı düşünün Başbakana Edirne’ye geldiğinde kalktı siyasetin başpehlivanı diye kemer verdi. Ama bu Cumhuriyet Halk Partisi Hamdi Sedefçi’ye bugüne kadar bu konuyla ilgili herhangi bir soru sorma ihtiyacı duymamış. Benimle ilgili yaptığı değerlendirmeyi üzüntüyle karşılıyorum. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisinden aldığım kültür olmasa Hamdi Sedefçi’ye vereceğim çok önemli cevaplar vardır. Bir kez daha kendini buradan uyarıyorum. Kendisine Cumhuriyet Halk Partisine yakışır bir kültür ve ahlak içerisinde davranmasını temenni ediyorum. Kendisini seviyorum insan olarak. Ama siyaseten konuşmam gerekirse çok mahcup olacağı şeyler söylerim.

Haberin Devamı

YALNIZ BIRAKILDIM DEMİŞTİ

Haberin Devamı

2011 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Kırkpınar'da altın kemer takılmıştı. Erdoğan'a kemerini CHP'li Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi takmış, Sedefçi "Kırkpınar'da bir gelenek vardır, üst üste başpehlivan olan altın kemerin ebedi sahibi olur. Sizde siyaset dünyasında üst üste üçüncü defa Başbakan oldunuz ve altın kemeri hak ettiniz" demişti.

Sedefçi, daha sonra sorular üzerine güreşlerde partisinin kendisini yalnız bıraktığını öne sürmüş,“Keşke genel başkanım Kılıçdaroğlu gelseydi de ona da Başbakana verdiğim kemerin aynısını verme şansım olsaydı" demişti.