Siyaset CHP Swoboda'yı AP Başkanı'na şikayet etti

CHP Swoboda'yı AP Başkanı'na şikayet etti

23.05.2013 - 15:37 | Son Güncellenme:

.

CHP Swobodayı AP Başkanına şikayet etti

CHP Yurtdışı Örgütlenme sorumlusu Ali Kılıç, Avrupa Parlamentosu(AP) Başkanı Martin Schultz’a, “Bizleri dinlemek yerine kendi düşüncesini dikta etme zorbalığı ne sosyal demokrat ne de sosyalistlikle tanımlanamaz” diyerek Swoboda’yı şikayet etti.

Haberin Devamı

CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Almanya Sosyal Demokrat Partisi’nin (SPD) 150. Kuruluş Yıl Dönümü törenlerinde CHP heyetinde yer alan Yurtdışı Örgütlenme Sorumlusu Ali Kılıç, törende bir araya geldiği AP Başkanı Martin Schultz’a bir mektup verdi.

Kılıç mektubunda, Brüksel’de yaşananlardan önce Türkiye’de yaşanan “hak gasplarına, demokrasi, ifade ve inanç özgürlüklerinin içinin nasıl boşaltıldığını ve darbe dönemlerinde dahi eşi görülmeyen uygulamaları” değinmek istediğini ifade ederek, “Uludere’de 34 yurttaşımızın katledilmesinin üzerinden 500 gün geçti. İktidar Partisi parlamento çokluğuyla failleri gizledi. Türkiye, dünyanın en büyük gazeteci cezaevine dönüştürüldü. Yüzlerce genç parasız eğitim istedikleri için tutuklandı ve hapsedildi. Haklı taleplerine dahi müsaade edilmedi ve hatta güvenlik güçleri tarafından canlarına kast edilecek müdahaleler yapıldı” dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme kararlarınca, seçilmelerinin önünde hiçbir engel olmadığına dair temiz belgelerini almalarına rağmen sırf muhalefet oldukları için 8 milletvekilinin 2 yıldır tutuklu bulunduğunu belirten Kılıç, “Kürt sorununu yakından biliyor ve takip ediyorsunuz. İnsanların adeta kaderlerini tayin eden böylesine önemli bir süreç sadece ve sadece siyasi rant amacına alet ediliyor” ifadelerini kullandı.

-“GEREKENİ YAPACAĞINIZA İNANIYORUM”-

Yargının geldiği durumu da eleştirerek Türkiye’nin “yarı açık cezaevi”ne dönüştürüldüğü belirten Kılıç mektubunda şöyle devam etti:

“Bu ve buna benzer sayfalar dolusu insan hak ve özgürlüklerine aykırı uygulamalar yaşanıyor. Türkiye’nin ana muhalefet lideri Sayın Kılıçdaroğlu, size sunduğum bu örnekler ve nicelerini AP Sosyalist Grubu ve sizlerle paylaşmak istedi. Ama ne acıdır ki inandığımız ve her yerde uğruna mücadele verdiğimiz sosyal demokrat ve sosyalist düşüncenin Avrupa temsilcisi ‘Burada benim istediklerimi söyleyeceksin’ zorbalığını göstererek, izleri uzun yıllar kapanmayacak yaralara neden oldu. Kaldı ki Türkiye’de yaşananların en yakından muhatabı bizleriz. Bizleri dinlemek yerine kendi düşüncesini dikta etme zorbalığı ne sosyal demokrat ne de sosyalistlikle tanımlanamaz. Sosyal demokratlık ve sosyalistlik sizin de bildiğiniz üzere insanca bir yaşam düzenini, ifade ve düşünce özgürlüğünü savunur. Bu bağlamda, yaşanılan hadiseyle ilgili sosyal

Yazarlar