Siyaset CHP teşkilatına seçim talimatı

CHP teşkilatına seçim talimatı

23.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

16 Nisan halkoylamasında İstanbul ve Ankara dahil büyükşehirlerin önemli bir bölümünde “hayır” oyunun önde çıkmasının önemine işaret eden Kılıçdaroğlu’nun hem yerel hem genel seçimlerde CHP’nin başkentte birinci parti çıkması gerektiğine dikkati çekti...

CHP teşkilatına seçim talimatı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ve ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda, ilk seçimlerde Ankara’nın kazanılması için çalışmalara başlanması talimatını verdi. 16 Nisan halkoylamasında İstanbul ve Ankara dahil büyükşehirlerin önemli bir bölümünde “hayır” oyunun önde çıkmasının önemli olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu’nun hem yerel hem genel seçimlerde CHP’nin Ankara’da birinci parti çıkması gerektiğine dikkati çekti.
Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, salı günü TBMM’deki makamında Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ve partisinin ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Görüşmede, 16 Nisan halk oylaması, Adalet Yürüyüşü ve olası seçimler masaya yatırıldı. Milliyet’in aldığı bilgilere göre 16 Nisan halkoylamasında İstanbul ve Ankara dahil büyükşehirlerin önemli bir bölümünde “hayır” oyunun önde çıkmasının önemli olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu’nun hem yerel hem genel seçimlerde CHP’nin başkentte birinci parti çıkması gerektiğine dikkati çekti.
‘Çalışma başlasın’
Kılıçdaroğlu’nun Ankara’nın kazanılması için il ve ilçe örgütlerine çalışmaya başlanması talimatı verdiği öğrenildi. Görüşmede, Ankara’nın halen iki olan seçim çevresi sayısının üçe çıkarılacağı iddialarının da ele alındığı belirtildi. Ankara’da 16 Nisan halk oylamasında yüzde 51.1 oranında “hayır” oyu çıkmıştı. Son genel seçimler olan 1 Kasım seçimlerinde ise CHP Ankara 1. bölgede yüzde 35.2, 2. bölgede ise yüzde 25.2 oranında oy alarak ikinci parti olmuştu. Ankara’da son yerel seçimler olan 2014’te ise büyükşehir belediyesinde CHP oyların yüzde 43.8’ini almayı başarmıştı. İlk yerel seçimlerin Mart 2019, ilk genel seçimlerin ise Kasım 2019’da yapılması öngörülse de CHP lideri, bir süre önce örgütlerine her an seçim olacakmış gibi çalışmaları talimatını vermişti.

‘İsrail’in ibadet hakkına müdahalesi kabul edilemez’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine ilişkin “İnanç ve ibadet hakkı tüm insanların temel hakkıdır. İsrail’in Mescid-i Aksa’da, ibadet hakkına müdahalesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, resmi twitter hesabından dün yaptığı açıklamada, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “İnanç ve ibadet hakkı tüm insanların temel hakkıdır. İsrail’in Mescid-i Aksa’da, ibadet hakkına müdahalesi kabul edilemez! Filistin’de İsrail’in müdahalesi sonucu, ibadet hakkı uğruna şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum” ifadelerine yer verdi. l ANKARA Milliyet