Siyaset CHP yalnız kaldı

CHP yalnız kaldı

28.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

29 Ekim yürüyüşü tartışması büyüyor. Ak Partili Eroğlu, ‘Allah Kılıçdaroğlu’nun sonunu hayretsin’; MHP ise ‘Alternatif yürüyüşe katılmayız’ dedi. CHP’li Adnan Keskin ise çağrıyı yineledi:?Alanlarda olacağız!

CHP yalnız kaldı

BAKAN VEYSEL EROĞLU:
Allah sonunu hayretsin

Osman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP’nin 29 Ekim’de yürüyüşüşü yapmakta ısrar ettiğini ve bunun ayrılıklara neden olacağını belirten “CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hep yanlışlıklar yapıyor. Allah Kılıçdaroğlu’nun sonunu hayretsin” dedi.
Afyonkarahisar’da bulunan Eroğlu, CHP’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ankara’da 1’inci Meclis binası önünde yapmayı planladığı yürüyüş kararını bir daha gözden geçirmesi gerektiğini söyledi. Yürüyüş ısrarının çok yanlış bir tutum olduğunu savunan Bakan Eroğlu, “Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şeydir. Bu bayramlar birlik, beraberlik, kardeşliğin pekişmesi içindir. Bu ayrılık niye? Bayrama geleceklerse devlet merasimi var. Sen de gel oraya katıl. Varsa tavsiyelerin söyle, merasimler ona göre hazırlansın” dedi. Eroğlu, CHP’nin tutumunun toplumda ayrılıklara neden olacağını söyleyarak, “Hep birlikte Anıtkabir’e gidelim, çelengimizi koyalım. Ayrıca devlet merasiminde bu coşkuyu hep birlikte yaşayalım istiyoruz. Bu çok yanlış bir şeydir. Kılıçdaroğlu nedense hep böyle yanlışlıklar yapıyor. Allah sonunu hayır etsin. Bu yanlışlardan dönmeliler artık” diye konuştu.
Onur BAYRAM/DHA

Haberin Devamı

CHP’Lİ ADNAN KESKİN:
En güzel dersi vereceğiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, 29 Ekim’de Ankara’daki yürüyüşle ilgili “Hem Cumhuriyet’e sahip çıkacağız hem de Cumhuriyeti, halksız kutlama gayreti içinde olanlara en güzel ve anlamlı dersi vereceğiz” dedi.
Keskin, Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinin yapay gerekçelerle yasaklanmak istendiğini söyledi. Hükümetin, Türkiye’nin ulusal, simge günlerini belleklerden silmeye çalıştığını ileri süren Keskin, ”İktidar, istihbarat söylemleriyle Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını yasaklamaya kılıf hazırlamakta ve halkı kandırmaya çalışmaktadır. Hem Cumhuriyet’e sahip çıkacağız hem de Cumhuriyet’i halksız kutlama gayreti içinde olanlara en güzel ve en anlamlı dersi vereceğiz” diye konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı ise Cumhuriyet Bayramı’nın 89. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, geçmişte olduğu gibi bugün de egemen güçlere, dayatmalara ve zora rağmen, Cumhuriyetimizi korumayı ve geliştirmeyi sürdürecek, demokratik ve özgürlükçü bir özle geleceğe taşıyacağız.”
AA

Haberin Devamı

MHP’Lİ RUHSAR DEMİREL:
Katılmak zorunda değiliz

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel 29 Ekim’de yapılacak yürüyüşle ilgili olarak “Alternatif cumhuriyet kutlanamaz, ayrı bir cumhuriyet kutlamasına MHP katılmak mecburiyetinde değildir” dedi.
Demirel, gazetecilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapılması planlanan yürüyüşle ilgili şunları söyledi: “17 sivil toplum kuruluşu ve bir siyasi partinin katılımıyla yürüyüş yapılmasına karar vermişler. Adına da ’Alternatif Cumhuriyet Kutlaması’ demişler. Alternatif cumhuriyet kutlanamaz. Türkiye’de, cumhuriyet hepimiz içindir, bunun bir alternatifi yoktur. Genel Başkanımızın bu konudaki ifadeleri çok nettir. Millet elbette cumhuriyeti kutlayacak.”
Bu ülkede alternatife gerek olmadığını, MHP’nin ’Alternatif’ adı altındaki her şeye karşı olduğunu dile getiren Demirel, “Bazılarının ’alternatif’ adı altında, yapacakları ayrı bir cumhuriyet kutlamasına MHP katılmak mecburiyetinde değildir. Bununla ilgili çekincelerimizi de her yerde ifade ediyoruz. Alternatif adı altında yapılan her şey bu ülkede ayrılıkçılıktır” dedi.
AA