Siyaset CHP'den Bakan Günay'a Ağca sorusu

CHP'den Bakan Günay'a Ağca sorusu

01.12.2010 - 11:33 | Son Güncellenme:

.

CHPden Bakan Günaya Ağca sorusu

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a, Mehmet Ali Ağca’nın TRT’ye çıkmasına gösterdiği tepkiyi hatırlatarak, "TRT ile ilgili soruşturma başlatılmasına yönelik herhangi bir çalışma yaptınız mı" diye sordu.

Haberin Devamı

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, TBMM Başkanlığı’na, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. TRT’nin, Mehmet Ali Ağca ile röportaj yapmasının ardından Günay’ın, "Mehmet Ali Ağca, Türkiye’nin yüzünü çeşitli olaylarda kızartmış bulunan bir insandır. TRT gibi bir özerk devlet kurumuna, bir yayına konuk edilmesi de kitabının tanıtımına, bu yayının vesile yapılması katiyen bağışlamayacağım bir davranıştır. Bunun sorumluları hakkında Türkiye’ye döndüğüm zaman takibat isteyeceğim" dediğini hatırlatan Köktürk, Kültür ve Turizm Bakanı’na, şu soruları sordu:

"Aradan bunca zaman geçmesine karşın, TRT ile ilgili soruşturma başlatılmasına yönelik herhangi bir çalışma yaptınız mı?

Haberin Devamı

Yapmadıysanız, halka verdiğiniz söz doğrultusunda Bakanlık makamının gereklerini yerine getirdiğinize inanıyor musunuz?

TRT’de bir programın nasıl yayınlandığını, ekrana çıkana kadar hangi süreçlerden geçtiği düşünüldüğünde, Ağca mülakatının üst yönetimin oluru olmadan yayınlanması mümkün müdür?

Bu olayla ilgili verdiğiniz sözü yerine getirmememizde AKP yönetiminin etkisi olmuş mudur?"