Siyaset CHP'li Anadol: Çarşaf kadınlar CHP'nin gurur kaynağı

CHP'li Anadol: Çarşaf kadınlar CHP'nin gurur kaynağı

28.11.2008 - 16:05 | Son Güncellenme:

.

CHPli Anadol: Çarşaf kadınlar CHPnin gurur kaynağı

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, “CHP'ye gelen çarşaf kadınlar CHP'nin gurur kaynağı. AKP'nin halka hizmet etmediklerinin farkına varmışlar, CHP’ye üye olmak istiyorlar. Telaş başladı. Onların oylarını cebinde keklik sayan iktidar telaşa başladı” dedi. Anadol, TBMM'de incelemelerde bulunan AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendick'i ‘AKP'nin yabancı oyuncusu’ olmakla suçladı.
CHP Bolu İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Kemal Anadol, partililer tarafından çiçeklerle karşılandı. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Anadol, TBMM'de incelemelerde bulunan Joost Lagendick'i sert bir dille eleştirerek, “Şu anda TBMM'de 3 heyet var. TBMM koridorlarında dolaşıyorlar. Lagendick denilen AKP takımının yabancı oyuncusu haddini bilmeyen, Türkiye’nin her sorununu dejenere edercesine cehaleti ile saçma sözleriyle lügat parçalayan, Baykal’ın randevu vermediği Lagendick gibi oyuncularla, kıymetli ülkemizin iç politikasına onları davet eden bir pozisyondalar. Ve bu hava içinde yerel seçime gidiyoruz” dedi.
Ekonominin de felakete doğru sürüklendiğini öne süren Anadol, şöyle konuştu:
“Türkiye, okyanusun ortasındaki motorsuz, yelkensiz, küreksiz bir tekne gibi ceviz kabuğu gibi su üzerinde sallanıp duruyor. Uzun süre bu ekonomik krizlerin Türkiye’yi etkilemeyeceğini savundu Sayın Başbakan. Globalleşen dünyada, Türkiye’yi dünyayı saran bir ekonomik krizin dışında tutmak mümkün mü? Şimdi kaçınılmaz olduğunu görünce bankalarla harbe başladılar. Ve bankaları tehdit etmeye başladı. Bankalara, ’Kamu bankalarını kullanırım size karşı, haddinizi bilin’ demeye başladı. 7 yıldır hiçbir mazeretleri olmadan ekonomiyi idare ettiler, en sonunda da Türkiye'yi IMF'ye muhtaç ettiler.”

Haberin Devamı

‘ÇARŞAFLILAR CHP’NİN GURUR KAYNAĞI’

CHP'ye katılan çarşaflı kadınlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Anadol, “Türk kadınının kıyafetleri var. Bazıları çağdaş batılı görünümde olan bir kıyafet, yüzde 30'u bu şekilde. Çoğumuzun ailesinde başı kapalı olanlar var, kullandıkları örtüler var. Vatandaşlar artık, ‘AKP'ye oy vermeyeceğiz. Kaderimizi de değiştireceğiz, oyumuzu da değiştireceğiz’ diyor. CHP'ye gelenlerin içinden bazıları çarşaflı. Bunlar CHP'nin gurur kaynağı. AKP'nin halka hizmet etmediklerinin farkına varmışlar, CHP'ye üye olmak istiyorlar. Dünkü tavrımız neyse şimdiki tavrımızda aynı. Herhalde Baykal'ın taktığı rozet isabet etti, birilerini yaraladı. Telaş başladı. Onların oylarını cebinde keklik sayan iktidar telaşa başladı. O çarşaflı kadınlarda AKP'ye oy vermeyecekler” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘BAŞBAKAN TAKİYE YAPIYOR’

Başbakan Erdoğan'ın “İkinci parti olursak genel başkanlığı bırakırım” açıklamalarına da değinen Anadol, şunları söyledi:
“Başbakan takiye yapıyor. Başbakan ne diyor, ‘İkinci parti olursak bırakırım’ diyor. ‘Oyum düşerse bırakırım’ diyebiliyor mu? Desin de göreyim. Şunu açıkça söyle; Benim oy oranım düşerse genel başkanlığı bırakıyorum de ki bir anlam ifade etsin.”

‘6 MİLYON SEÇMEN NEREDEN ÇIKTI’

Anadol, 22 Temmuz 2007 genel seçimlerine göre 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde oy kullanacak seçmen sayısında 6 milyonluk bir artış olmasıyla ilgili soruya, şöyle cevap verdi:
“Bu oylar inşallah CHP’ye yansır. Seçmen kütükleri askıya asıldı. Türkiye’nin iki tane önemli sorunu var. Bu 6 milyon seçmen nereden çıktı? Bu rakam anormal bir rakam. Eğer bu rakam doğruysa, 22 Temmuz seçimlerinin meşruiyeti tartışılır. Bu konuda kimseyi suçlamıyorum. Diyorum ki TUİK, hükümet, yüksek seçim kurulu bunu anlatmalı, hepimizi rahatlatmalıdır. Bunun makul bir izahı olmalıdır. Belediyelerle ilgili yasalar sırasında başka bir madde koydular. Muhtarların elinden nakil ilmühaberi verme yetkisini aldılar. Muhtar, Türkiye’nin neresinde olursa olsun gerçek dışı bir belge düzenlediği zaman hapse girer. Bunu elinden aldılar. Şu anda Türkiye’nin çeşitli yerlerinden nakil işlemleri oluyor. Çankaya’ya Çubuk’tan, Pursaklar’dan, Kızılcahamam’dan nakil geliyor. Muhtarlar haftada 250 nakil geldiğini söylüyor. Bunların hepsi seçmen kütüğüne yansıyacak.”