Siyaset CHP'li Gök'ten Erzurum savcısına tepki

CHP'li Gök'ten Erzurum savcısına tepki

17.02.2010 - 18:27 | Son Güncellenme:

.

CHPli Gökten Erzurum savcısına tepki

CHP Mersin Milletvekili Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı’nın tutuklanmasına tepki göstererek Erzurum Savcısı Osman Şanal için "Junior Zekeriya Öz" ifadesini kullandı. Gök yaşanan olayın ‘yetki aşımı’ olmadığını belirterek "Yetki gaspı var, Allah’ına kadar yetki gaspı var" dedi.

Haberin Devamı

Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’nın kurulmasına ilişkin tasarının 18’nci maddesi üzerinde söz alan CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in, ‘cemaat soruşturması’yla ilgili Erzincan Başsavcısı’na telefon açtığını ve ‘cezaevleri dolu, 29 Mart öncesi sorun yaşarız, el değmeyin’ dediğini savundu. Bu telefona rağmen Başsavcı Cihaner’in durmadığını belirten Gök, "Devreye Erzurum girdi. Peygamber gibi gizli tanık ortaya çıktı. İstanbul’da Zekeriya Öz var, Erzurum’da da Şanal çıktı. Başbakan’a yaver lazım. Yiğit ortaya çıktı. Ben de Zekeriya Öz olacağım dedi" diye konuştu. İsmailağa cemaatiyle ilgili soruşturmanın Erzurum’a kaydırılmasına cemaatin de sevindiğini savunan Gök, "İçinde Kadir Topbaş var, Mahmut Ünlü var, Ahmet Albayrak var. Makbul şahıs bunlar, şahıslar önemli." dedi. Erzurum Özel yetkili Savcısı Osman Şanal için "Zekeriya Öz’ün junior’u, yeni yavrusu" diyen Gök, "Erzurum’da çıkan junior Zekeriya Öz, Başsavcının başını almaya çalışıyor. Bu yetki aşımı değil yetkinin gaspı var, hem de Allah’ına kadar yetki gaspı var. Özel yetkili savcı kanuna mı güveniyor. Kanuna güvenmediği kesin. Kanuna güvenen yiğit açar kanunun gereğini yapar. Anayasa, kanun hiçe sayılıyor çünkü cemaatine dokunuluyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Bu silahın yarın kime döneceği belli olmaz, bu etme bulma dünyası" diyen İsa Gök, Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı’nın özür dileyerek istifa etmeleri gerektiğini söyledi. Gök, "Bunun lamı cimi yok. Dün Türkiye’de bir darbe yapıldı. Bu ülkenin çocukları bu darbenin hesabını soracaktır. " şeklinde konuştu.

-"SIKIYSA ÜZERİNE GİDİN"-

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç de İsmailağa cemaatiyle ilgili çok önemli olaylar olduğunu, daha önce cemaatin camisinde bir vatandaşın öldürüldüğünü, öldüren kişinin de linç edildiğini hatırlattı. Cemaat üyelerinin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden ihale aldığını da savunan Genç "Bu kadar güçlü bir cemaat. Türkiye Cumhuriyeti devleti AKP iktidarı

nedeniyle bu cemaatin emrine girmiş. Sıkıysa üzerine gidin. Bu ismailağa cemaati ile ilgili Erzincan savcısı tahkikat açmış. Kendisine yardım eden jandarma astsubay ve diğerleri gözaltına alınıyor. O yetmiyor jandarma komutanı içeriye alınıyor. Bu gözaltına alınıyorsa biz cemaatle ilgili nasıl bir şey söyleyebiliriz." diye konuştu. Genç, Kamu Güvenliği Müsteşarlığı’nın bütçesinin örtülü ödenekten karşılanması konusunda ise "Beşir Atalay’ın başında bulunduğu bir bakanlığın örtülü ödeneği nasıl kullanacağına kesinlikle güvenmiyorum" dedi.