Siyaset CHP'li Havutçu artan kuduz vakalarını sordu

CHP'li Havutçu artan kuduz vakalarını sordu

19.08.2011 - 14:30 | Son Güncellenme:

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e, arttığını öne sürdüğü kuduz vakalarını sordu.

CHPli Havutçu artan kuduz vakalarını sordu

Havutça Meclis Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergesinde hayvancılığı olumsuz etkileyen Kuduz hastalığının son yıllarda sıklıkla ve artarak kendini gösterdiğini söyledi. Kuduz vakalarının 2008 yılından bu yana arttığını vurgulayan Havutça Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e şu soruları yöneltti:

Haberin Devamı

"Balıkesir’in ilçelerinde son 5 yılda ortaya çıkan kuduz tehlikesi nedeniyle kaç köy karantina altına alınmıştır? Yıllara göre, kuduz vakalarının sayısı nedir? Bölgemizde evcil hayvanlarda görülen kuduz hastalığının nereden ve nasıl bulaştığı tespit edilmiş midir? Tespit edildiyse alınan önlemler nelerdir? Son 5 yılda kuduz vakaları nedeniyle kaç hayvan itlaf edilmiştir? İtlaflar ve kuduz nedeniyle hayvan ölümleri sonucu bölge halkının ekonomik kaybı ne kadardır? Hayvancılıkla uğraşan ve kuduz nedeniyle hayvanlarını kaybeden köylülere devlet tarafından hangi yardımlar yapılmıştır? Mevzuata rağmen, köylüler Gönen’in Bostancı Köyü’nde yapılan aşılamalarda hayvan başına 3 TL aşı bedeli alındığı ve karşılığında makbuz verilmediğini, makbuzsuz toplanan bedelin yaklaşık 7 bin TL olduğu iddia etmektedirler. Bu iddialar doğru mudur? Hayvan sahiplerinden neden fazla para alınmıştır? Hayvan sahiplerine fazladan ödedikleri paralar iade edilecek midir? Bu konuyla ilgili bir inceleme başlatılacak mıdır?"

Yazarlar