Siyaset CHP'li kadınlardan Balbay ve Haberal'a mektup

CHP'li kadınlardan Balbay ve Haberal'a mektup

05.08.2011 - 18:16 | Son Güncellenme:

CHP Antalya İl Kadın Kolları üyeleri, CHP’nin tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’a mektup gönderdi. Balbay ve Haberal’a destek mesajı içeren mektuplarda, Haberal’ın doğum günü de kutlandı.

CHPli kadınlardan Balbay ve Haberala mektup

CHP Antalya İl Kadın Kolları’na üye yaklaşık 30 kişilik grup, Güllük PTT Şubesi’nden CHP’nin tutuklu İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’a mektup göndererek destek verdi. Mektuplarını PTT girişinde yazan CHP’li kadınlar, burada basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı yapan İl Kadın Kolları Başkanı Aygül Kılıç, Haberal ve Balbay meclise gelip yeminlerini edemedikçe, seçilen vekiller çalışmaya başlayamadıkça, milli iradenin gerçekleştiğine inanmayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

ÖFKEMİZİ YANSITMAK İSTEDİK

Aygül Kılıç, "Bu ülkenin yetiştirdiği değerli insanlar zindanlarda, hücrelerde çürümeye terk edildikçe, biz kadınların canları acımaya, yürekleri yanmaya devam edecek" dedi. Aygül Kılıç, gönderdikleri mektuplarla millet idaresinin hiçe sayılmasından dolayı içerisine düştükleri hayal kırıklığını, güvensizliği, bu ülkenin yetiştirdiği değerlerin zindanlarda, hücrelerden çürümeye terk edilmelerinden duydukları öfkeyi yansıtmak istediklerini dile getirdi. Aygül Kılıç şöyle devam etti:

"Milletvekili seçilmelerinden duyduğumuz sevinci ve gururu, kendilerinden çok şey beklediğimiz ve Cumhuriyetimizin değerleri, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında aydınlık bir gelecek kurma görevlerinde hep yanlarında olacağımızı belirtmek istiyoruz. Sayın Balbay ve Sayın Haberal cumhuriyetçidir, Atatürkçüdür, özgürlükçüdür ve ulusalcıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Kadın Kolları olarak kamuoyuna soruyoruz, bunlar suç mudur? Şunu bilmenizi isteriz ki sizin davanız bizim davamızdır. Bu davayı çok yakından izlemeye devam edeceğiz."

Haberin Devamı

Basın açıklamasının ardından grup toplu halde PTT Şubesi’nden mektupları gönderdi.