Siyaset CHP'li Tekin'den 'tuzak' çıkışı

CHP'li Tekin'den 'tuzak' çıkışı

04.02.2014 - 18:41 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Bu ülkenin Başbakanına, bu ülkenin yöneticilerine kim tuzak kurarsa önce karşısında CHP'yi bulur. Sana biri dışarıda tuzak kurmuşsa, sana hepimiz kalkan oluruz ama senin yolsuzluklarını ortaya çıkardığı için bunu tuzak gibi topluma yedirmeye kalkıştığında yine karşında CHP'yi bulursun" dedi.

CHPli Tekinden tuzak çıkışı

Tekin, partisinin Boğazlıyan ilçe başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin önemine değindi.

Haberin Devamı

30 Mart'ta sadece bir belediye başkanı seçilmeyeceğini, aynı zamanda Türkiye'nin geleceğinin tayin edileceğini ifade eden Tekin, şunları söyledi:

"90 yıllık cumhuriyet tarihinde olmadığı gibi, dünyanın hiçbir yerinde olmayan işlerle meşgulüz. Düşünün, Türkiye'de siyasetçinin rüşvete ve yolsuzluğa bulaşması sadece bugüne mahsus değil ama bu noktaya kadar da gelmiş değildi. İşte 'paralel devletti, bize tuzak kuruldu'... Bu ülkenin Başbakanına, bu ülkenin yöneticilerine kim tuzak kurarsa önce karşısında CHP'yi bulur. Sana biri dışarıda tuzak kurmuşsa, sana hepimiz kalkan oluruz ama senin yolsuzluklarını ortaya çıkardığı için bunu tuzak gibi topluma yedirmeye kalkıştığında yine karşında CHP'yi bulursun."

Haberin Devamı

Yolsuzluk iddialarının sadece siyasi parti meselesi olarak algılanmaması gerektiğini belirten Tekin, sivil toplum kuruluşları ve sendikaların sessiz kalmaması gerektiğini dile getirdi.

CHP'nin yolsuzlukları ortaya çıkarmak için elinden geleni yaptığını vurgulayan Tekin, şöyle devam etti:

"Bu mesele sadece CHP'nin aşabileceği mesele değil. Bu sorun Türkiye'de 76 milyon insanın kendisine görev edinmesi gereken bir sorundur. Herkesin parası çalınıyor, bir kişinin değil. AKP'ye oy veren seçmenin de parası çalınıyor. Bu sessizliği anlamış değiliz. Polis belli bir noktaya geliyor, 'Seni görevden aldım. Oraya dokunamazsın.' Oraya kanun çıkardın, buraya yasa çıkardın. Ülkenin çivisi çıktı. Bu çiviyi de düzeltebilecek bir tek mecra var, o da millettir. 30 Mart'ta seçmen sandığa gidecek. Ülkemizin geleceği için CHP'ye oy verilmek zorunda."

Tekin, daha sonra, CHP İl Başkanı Onur Kaytan ile Çayıralan ve Çandır ilçelerini de ziyaret ederek, partisinin seçim irtibat bürolarının açılışını yaptı.