Siyaset Çözüm süreci şimdilik buzdolabında

Çözüm süreci şimdilik buzdolabında

12.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e “Devlet Şeref Madalyası” törenindeki konuşmasında şu mesajları verdi:

Çözüm süreci  şimdilik buzdolabında

UYUMLU VE VERİMLİ ÇALIŞTIK: Orgeneral Özel ile başbakanlığım ve cumhurbaşkanlığım döneminde yakın mesai içinde olduk. Özel’e, TSK’nın anayasa ve hukuk devleti içerisine görevini yürütmesi hususunda gösterdiği hassasiyet sebebiyle teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

PARALEL DEVLET İŞBİRLİĞİ: Türkiye’ye ve milletimize yönelik saldırılar çok farklı kaynaklardan ve çok farklı biçimler altında gelebiliyor. Bunların bir kısmı en başından tespit edilebiliyorken bir kısmını ancak daha sonra fark edebilmek mümkün oluyor. Paralel Devlet Yapılanması adını verdiğimiz örgüt bunun son örneğidir. Paralel Devlet Yapılanması’nın TSK içinde yol açtığı sıkıntıların çözümü için de Genelkurmay Başkanımız’la işbirliği içinde olduk.

TUZAĞA DÜŞMEYECEĞİZ: Türkiye 20 Temmuz’da meydana gelen bombalı saldırıdan sonra yeni bir terör dalgasına maruz kaldı. Terörün amacını, hedeflerini, oluşturmak istediği korku iklimini gayet iyi biliyoruz. Türkiye’yi çekmek istedikleri tuzağın farkındayız ve biz bu tuzağa asla düşmeyeceğiz.

Haberin Devamı

BETON DÖKÜLMELİ: Bir taraftan terörle ve arkasındaki kirli odaklarla mücadelemizi sürdürüyor, diğer taraftan hukuk devletinden, meşruiyetten, demokrasiden asla taviz vermiyoruz. Terör örgütleri ülkemiz için tehdit olmaktan çıkarılana kadar, devletimize ve milletimize doğrultulan silahlar bırakılıp, gömülünceye kadar, burada bir şeyin altını özellikle vurgulamak istiyorum, ‘silahların susması değil, silahların bırakılıp gömülmesi’ bunu ısrarla söylüyorum, üzerine beton dökülene kadar, sınırlarımız içinde tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemize devam edeceğiz.

ÇÖZÜM SÜRECİNİ ANLAMADILAR: Biz Çözüm Süreci’ni hiçbir zaman teröre meşruiyet kazandırma, terörü şımartma teröre alan açma süreci olarak düşünmedik. Ama bunlar ne yazık ki Çözüm Süreci’ni falan anlamadılar, anlamak istemediler. Öyleyse şu anda bu buzdolabındadır çünkü yapılanlar açıkça ortadadır.

Özel: İftihar meselesi

Orgeneral Özel de konuşmasında, “Türk Silahlı Kuvvetlerine ve yüce milletimize en iyi şekilde hizmet etme gayreti içinde olduğum 46 yıllık meslek hayatımın son günlerinde devletimizin en üst düzeyde taltifini ifade eden şeref madalyasına layık görülmek benim ve ailem için büyük bir iftihar vesilesidir. Anlamı ve değeri çok yüksek olan bu madalyayı ömrüm boyunca gururla ve şerefle taşıyacağım” dedi.