Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Rusya ile konuştuk, Çin ile de konuşuyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Rusya ile konuştuk, Çin ile de konuşuyoruz

14.07.2018 - 00:47 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’nden dönüşte uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. "Kur baskısı denen olayı frenleyebilecek olan en iyi araçlardan biri, uluslararası platformda milli paralarla ticaret yapmaktır." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunu Rusya ile konuştuk, kısmen başladık. İran ile kısmen başladık. Çin ile de konuşuyoruz." açıklamalarında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Rusya ile konuştuk, Çin ile de konuşuyoruz

Gümrük birliğinin güncellenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu noktada Türkiye’ye yönelik çok da olumlu bir yaklaşım söz konusu değil. Sadece Türkiye’nin masada olması gereğini, gerçeğini kabul etmiş vaziyetteler. Ama yeni yönetim sistemiyle neticeler alınmaya başladığı andan itibaren süreç daha farklı işleyecektir." dedi

Haberin Devamı

'ÇİN İLE DE GÖRÜŞÜYORUZ'

Erdoğan gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kur baskısı sadece Türkiye için değil, her yer için geçerli. Kur baskısı denen olayı frenleyebilecek olan en iyi araçlardan biri, uluslararası platformda milli paralarla ticaret yapmaktır. Bunu Rusya ile konuştuk, kısmen başladık. İran ile kısmen başladık. Çin ile de konuşuyoruz. Alışverişi milli paralarla yaptığımız oranda kur baskısı da azalacaktır. Ama bunu tümüyle sıfırlamak tabii ki mümkün değil." ifadelerine yer verdi.

SÖYLEM BİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

IMF Sözcüsü’nün “Türkiye kararlı görünüyor” açıklamasını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O tabii ki tartışmasız. Makro ve mikro ekonomik dengeler anlamında hassasiyetimizi korumaya devam edeceğiz. Ekonomide söylem birliği de çok önemli. Her ağızdan ayrı bir ses çıkmamalı. Olumsuzluklara fırsat vermeyeceğiz." dedi.

Yazarlar