Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'le görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'le görüştü

15.05.2018 - 14:56 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Buckhingham Sarayı'nda Kraliçe 2. Elizabeth ile bir araya geldi. Erdoğan ile tokalaşan Kraliçe Elizabeth, "Yeniden karşılaşmak güzel" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabethle görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, İngiltere ziyaretinin son gününde Buckhingham Sarayı'nda Kraliçe 2. Elizabeth ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Yeniden görmek güzel

Erdoğan ile tokalaşan Kraliçe Elizabeth, “Hoşgeldiniz, yeniden karşılaşmak güzel. Sizi gördüğüme çok sevindim” dedi. Erdoğan ve Elizabeth 40 dakika görüştü. Erdoğan, daha sonra İngiltere Başbakanı Theresa May ile bir araya gelecek.

Baş başa ve heyetler arası görüşmelerde iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler, Brexit sonrası atılacak adımlar, serbest ticaret anlaşması konularını ele alınAcak. Erdoğan ve May, ayrıca, Gazze’deki gelişmeler başta olmak üzere Suriye’deki gelişmeler, terörizmle mücadele, Türkiye-Avrupa Birliği arasındaki gelişmeler, Kıbrıs’taki gelişmeleri de değerlendirecek.

Cumhurbaşkanı dün de Galler Prensi Charles ile bir araya gelmişti.

Karşılıklı eylemler

Erdoğan’ın May ile görüşme yapacağı ünlü Downing Street’teki Başbakanlık binası önünde bazı vatandaşlar Türk bayraklarıyla sevgi gösterisinde bulundu. Bu esnada sokağın diğer tarafında ise FETÖ ve PKK’lılar protesto eylemi yaptı. İki grup arasındaki gerginlik fiziki müdahaleye dönüşünce İngiliz Polisi önlem aldı. İngiliz polisi, iki grubun arasında atlarıyla durdu.

Haberin Devamı