Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tek ittifakları ezan bayrak düşmanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tek ittifakları ezan bayrak düşmanlığı

11.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul’da 8 Mart akşamı kadınların yaptığı yürüyüşte bir grubun ezan okunduğunda ıslıklarla ve sloganlarla terbiyesizlik ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunların tek ittifakı ezan ve bayrak düşmanlığıdır. Hepsinin karşısında olmak namus borcumuz” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tek ittifakları ezan bayrak düşmanlığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart’ta Taksim’de gerçekleşen kadınlar yürüyüşüne dair görüntüleri Adana mitinginde izleterek ezanın ıslıklandığını söyledi. Erdoğan, “CHP ve HDP’nin öncülüğünde, güya kadınlar günü için bir araya gelen bir grup ezana ıslıklarla, sloganlarla terbiyesizlik etti. Bu görüntü bu seçimlerin aslında ülkemizin ve milletimizin geleceği açısından nasıl bir karar seçimi olacağını gösteriyor. Bunların tek ittifakı ezan ve bayrak düşmanlığıdır” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, dün AK Parti’nin aday çıkarmadığı ve MHP’nin adaylarını desteklediği Adana ve Mersin mitinglerine katıldı. Daha sonra Hatay’ın İskenderun ilçesinde halka hitap etti. Adana mitinginde sözlerine “Senin Allah’ına kurban Adana, ‘Adanalıyık Allahın adamıyık’ diyen diline kurban Adana” diyerek başlayan Erdoğan, şu mesajları verdi:

AYAKLAR ALTINA ALACAĞIZ: Seçime Cumhur İttifakı olarak giriyoruz. Zillet, illet ittifakı olarak değil. AK Parti ve MHP olarak el ele gönül gönüle bu yoldayız. Adana’da büyükşehir ve ilçeleriyle 31 Mart akşamı zillet, illet onları ayaklarımızın altına alacağız. Cumhur ittifakı ile seçimlere girmemizdeki amacı da en iyi Adana bilir. Bu ittifak 15 Temmuz’da sokaklarda, meydanlarda kurulmuştur. Biz ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırana kadar ittifak devam edecek. Adana’dan ittifakın sembolü ve lokomotifi olmasını bekliyorum... AK Parti-MHP hep birlikte bir bütün olacağız. Zillet ittifakını çıldırtacağız.

Haberin Devamı

BAYRAK VE EZANA SAYGISIZLIK: Bayrağa tahammülü olmayanlarla ülkemizde, ezana tahammülü olmayanların ittifakıyla girdiğimiz bir seçim süreci yaşıyoruz. Bölücü örgütten emir alan partinin bayrağımıza tahammülsüzlüğünün mitinglerinde kongrelerinde gördük. Önceki gün Taksim’de CHP ve HDP’nin öncülüğünde, güya kadınlar günü için bir araya gelen bir grup Ezan-ı Muhammedi’ye ıslıklarla, sloganlarla terbiyesizlik ettiler. Buyurun CHP’nin il başkanı da orada. Taksim’deki görüntü bu seçimlerin aslında ülkemizin ve milletimizin geleceği açısından nasıl bir karar seçimi olacağını gösteriyor. Biz gönül belediyeciliği, gönüller kazanmak için çalıştığımızı söylüyoruz. Milletimize her şeyi kucaklayan belediye taahhüt ediyoruz. Onlar bayrak ve ezana saygısızlık yaparak doğrudan istiklal ve istikbalimize saldırıyor. Bunların tek ittifakı ezan ve bayrak düşmanlığıdır. Bunlar emin olun İstiklal Marşı okumamışlardır. HDP kongrelerinde okuyor mu? Okumuyor.

ÜLKEYE DE SAHİP ÇIKMAZLAR: Ezana hürmet etmeyen, bayrağa da hürmet etmez. Ezana saygısı olmayanın bu millete de saygısı olmaz. Ezana sahip çıkmayan, bu ülkeye de sahip çıkmaz. Bunlar Allah korusun, yarın öbür gün düşman kapımıza dayandığında, tıpkı 15 Temmuz’da darbecileri alkışladıkları gibi onları da alkışlarlar. Ezana sahip çıkmayanlar bu ülke ve milletin hiçbir çıkarına da sahip çıkmazlar. Bunlar kalpleriyle de zihinleriyle de bu vatana bağlı değiller.

Haberin Devamı

NAMUS BORCU: Biz bu ülkenin her rengine her zenginliğine saygılıyız. Bazı değerler var ki; bunlara saldıranlara saygı duymamız mümkün değil. Millet düşmanı, bayrak düşmanı, ezan düşmanı, vatan düşmanı, devlet düşmanı kim varsa hepsinin karşısında olmak namus borcumuzdur. Bu siyaset meselesi değil, onur meselesidir. 3-5 oy için göz yumarsak ecdadımızın da evlatlarımızın da yüzüne bakamayız. Bu ezan ve bayrak düşmanları ile sonuna kadar mücadele edeceğiz.

‘Artık görelim’

Erdoğan, bu yıl içinde 33 bin kişilik stadyumun tamamlanacağını ifade ederek “Kaşkolu takıyoruz, iyi güzel de Adana’da birini süper ligde görelim” dedi. Çukurova bölgesel havalimanında yaşanan sıkıntılara değinen Erdoğan, “Müteahhitlerden kaynaklanan bu sıkıntıyı da inşallah seçim sonrası ne gerekiyorsa yaparak onu da aşacağız” dedi.

Haberin Devamı

‘İBRETLİK BİR HADİSE’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin’deki mitingde de kadın yürüyüşüne tepkisini sürdürdü. Erdoğan, “Ülkemizde bayrağa tahammülü olmayanlarla ezana tahammülü olmayanların ittifakıyla girdiğimiz bir seçim süreci yaşıyoruz. Bölücü örgütten emir alan partinin bayrağımıza tahammülsüzlüğünü, mitinglerinden kongrelerine kadar sayısız örneğine şahit olduk. Daha da ötesi bayrağımızı yıkmaya, yakmaya çalışanları, gönderden indirmeye kalkanları gördük. Milletimiz her seferinde bunlara derslerini vermesine rağmen bayrak düşmanları hala aynı bataklıkta çırpınmaya devam ediyor. Bu CHP zihniyetinin tarihi, ezan ve cami konusunda zaten bu tür hoyratlıklarla doludur ama Taksim’deki hadise gerçekten ibretliktir.”

‘Terör koridoruna fırsat vermeyeceğiz’

Erdoğan, Adana ve Mersin’in ardından İskenderun mitinginde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

MAHKEMELER HESAP SORACAK: Cumhuriyet mitinglerinde “ordu göreve” pankartları asan cunta heveslilerine teslim olmadık. Gezi olaylarında sizlerin iradesine kasteden çapulculara meydanları asla bırakmadık. 17-25 Aralık’ta hükümetimize saldıran alçaklara, 15 Temmuz’da bağımsızlığımıza hamle yapan FETÖ’cü teröristlere boyun eğmedik. Reyhanlı’da 52 vatandaşımızı şehit eden katilleri Suriye’de saklandıkları deliklerinde bulduk. Şimdi mahkemelerimiz döktükleri her damla kanın hesabını o alçaklardan tek tek soruyor. Aynı şekilde Gezi olaylarını planlayanlar, finanse edenler, 12 ağacı bahane ederek hükümeti devirmeye çalışanlar da yargıya hesap veriyor.

HADLERİNİ BİLDİRECEĞİZ: Binlerce TIR dolusu silah dağıtılanları nasıl Afrin’de hezimete uğrattıysak inşallah Münbiç’ten başlayarak güney sınırımız boyunca da bunlara hadlerini bildireceğiz. “YPG bize saldırmaz” diyen CHP’nin başındaki gafile rağmen Suriye’nin kuzeyinde ülkemiz karşıtı bir terör koridorunun oluşturulmasına fırsat vermeyeceğiz.

Öte yandan Erdoğan, Belen Cumhur İttifakı Seçim Bürosu’nu da ziyaret ederek, burada toplanan vatandaşlara hitap etti.

Yazarlar