Siyaset 'Cumhurbaşkanı ve Başbakan, Başbuğ’un suç ortaklarıdır!'

'Cumhurbaşkanı ve Başbakan, Başbuğ’un suç ortaklarıdır!'

10.01.2012 - 12:41 | Son Güncellenme:

“Genelkurmay Başkanlarını iktidar atar. 5 yıl gibi bir süreden bahsediyoruz. Milli Güvenlik Konseyi’nde bizim devlet sırrı dediğimiz çok önemli ve ortaklaşa kararlar alınıyor.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan, Başbuğ’un suç ortaklarıdır

Eğer gerçekten Sayın Genelkurmay Başkan’ı bir suç işlemişse, suç ortakları Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dır. İlker Başbuğ emekli olduktan sonra terör örgütü lideri diye tutuklanıyorsa, biz de ‘Siz terör örgütü lideri ile sırlarınızı 5 yıl boyunca nasıl paylaştınız?’ deriz.”

Haberin Devamı

Tv8’de Erkan Tan’ın bugünkü konuğu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin idi. Tekin, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanmasını değerlendirdi. Başbuğ suçlu ise, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın da onun suç ortağı olduğunu söyledi.

“Olaylar Başbakan’ın da kontrolünden çıkmış!”

Tekin, Başbakan’ın İlker Başbuğ’un tutuklanması ile ilgili açıklamalarını şu sözlerle değerlendirdi:

“Sayın Başbakan’ın ‘Başbuğ tutuksuz yargılanmalı’ sözüne katılıyorum. Belli ki olaylar Sayın Başbakan’ın da kontrolünden çıkmış. Kontrolünde olsa bu rezil manzaralar yaşanabilir mi? Tutukladığın tombalacı mı kardeşim? Son 3 – 4 yıldır bu ülkede hırsızlık, yolsuzluk, kapkaççılık yapabilirsiniz. Suç olan tek şey mevcut iktidara bir şey söylemektir.”

Haberin Devamı

“Kılıçdaroğlu’nun yaptığı müdahale ise, Başbakan’ın ki talimattır!”

Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu’nun Silivri cezaevini ziyareti sırasında yaptığı açıklamalar üzerine eleştirilmesi ile ilgili de konuştu. Kılıçdaroğlu’nun yaptığı müdahale ise, Başbakan’ın ‘Başbuğ tutuksuz yargılanmalı’ açıklamasının da müdahale olduğunu belirtti.

Tekin: “Kılıçdaroğlu bu sistem doğru bir sistem değil diyerek eleştiriyor. Sayın Başbakan bırakın diye talimat veriyor. Sayın Başbakan’ın açıklaması doğru, altına da imzamı atıyorum.” dedi.

“Uludere’ye 8 km kala güvenlikler ‘Sizi koruyamayız’ dedi. Allah’a emanet gittik!”

CHP’nin zorunlu olarak Uludere’ye gitmesi gerektiğini ifade eden Tekin:

“Hiçbir siyasi parti gidemeyebilir Uludere’ye. CHP mecburen gidecek, zorunlu gidecek! CHP Türkiye’de Cumhuriyet’i kuran bir siyasi partidir. Bizim gitmiş olduğumuz köyde en büyük oyu AKP almıştır. İktidarın gidemediği yere muhalefet gitmek zorunda. Uludere’ye, gideceğimiz köye 8 km kala güvenlik görevlileri ‘Biz gelemeyiz buradan sonra, kendiniz gideceksiniz.’ dediler. Şaka değil bu. Allah’ın gücüyle, vatandaşa güvenerek biz oraya gittik. Nerede devlet? Gidin, bakın, görün!” diye konuştu.

“Başbakan Suriye’de de Libya’da da kandırılmıştır!”

Dış politikayı eleştiren Gürsel Tekin, Türkiye’nin son 50 yıldır böyle bir dış politika yaşamadığına dikkat çekti:

Haberin Devamı

“Bütün komşularımızla düşmanız şu anda. Son 8 yıla bakınca Müslüman coğrafyasında öldürülen Müslüman sayısı 2 buçuk milyondur. Şu yanı başımızdaki Suriye ile bizim ne alıp veremediğimiz var? Mademki Suriye ile bu hale gelecektik, Sayın Başbakan’ı neden alıp oraya götürdünüz? Sayın Başbakan Suriye’de de Libya’da da tuzağa düşmüştür. Eğer siz 8 ay sonra buralarda operasyona suç ortağı olacaksanız Sayın Başbakan’ı neden götürüyorsunuz? Suriye ile sorunlu hale dönüşeceksiniz Sayın Başbakan’ı götürüp de ortak Bakanlar Kurulu neden yaparsınız?”