Siyaset Danıştay’dan Sarıgül’e soruşturma

Danıştay’dan Sarıgül’e soruşturma

12.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Danıştay, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hakkında okul alanında imar değişikliğine giderek City’s Alışveriş Merkezi’nin (AVM) yapımına izin verdiği gerekçesiyle soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Danıştay’dan Sarıgül’e soruşturma

Şişli Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Dursun Çaltı, Sarıgül’ün “görevini kötüye kullandığının aşikar olduğunu” öne sürerken, delilleri karartma ihtimali göz önüne alınarak, “Soruşturma tamamlanana kadar açığa alınmalıdır” dedi.
İmar planlarında okul alanı olarak ayrılan Nişantaşı’ndaki “City”s isimli alışveriş merkezinin bulunduğu arazinin statüsü ticaret ve turizm olarak değiştirildi.
İstanbul 3. İdare Mahkemesi, söz konusu plan değişikliğini iptal etti. Şişli Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Dursun Çaltı, iptal kararını uygulamayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Belediye Başkan Yardımcısı Osman Arslan’ı İçişleri Bakanlığı’na şikayet etti. Bakanlık, Sarıgül ve Arslan hakkındaki şikayet dilekçesinin işleme konulmamasına karar verdi. Çatlı, bakanlık kararının kaldırılması istemiyle Danıştay’a başvurdu. Danıştay 1. Daire, bakanlık kararını kaldırarak, Sarıgül ve Arslan’a soruşturma yolunu açtı.
Kararda, kamu görevlilerinin yargılanmasına dair kanun hükümlerine atıfta bulunularak, Sarıgül ve Arslan hakkında verilen şikayet dilekçesindeki eylemlerin somut olduğu, kişi veya olayın belirtildiği, iddiaların da ciddi bulgu ve belgelere dayandığının anlaşıldığı ifade edildi.