Siyaset Dedesinden önce Meclis’e ısındı

Dedesinden önce Meclis’e ısındı

01.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nin ardından mazbatalarını alan milletvekillerinin TBMM’deki kayıt işlemleri sürüyor.  Günün ilk kayıt işlemini Ak Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz yaptırdı.

Dedesinden önce Meclis’e ısındı

Kayıt sırasında Yılmaz’a rozetini danışmanı Neslihan Yıldır taktı. Yılmaz’ın ardından Meclise İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı geldi.

Haberin Devamı

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik kayıt yaptıran isimler arasında yer aldı. Çelik Meclis’e torunu 16 aylık Deniz ile birlikte geldi. Çelik kayıt işlemlerini yaptırırken Deniz, elinde dedesine verilen karanfille koridorlarda koşturmaya başladı. Sevimliliği ile bir anda herkesin sevgilisi olan Deniz, gazetecilerin de ilgi odağı oldu. Mikrofonlara konuşmaya çabalayan Deniz’in bu hareketliliği bürokratlarca, “Dedesinden önce Meclis’e ısındı” şeklinde espriyle karşılandı. Deniz takılan rozet sırasında da boş durmadı, dedesini çekiştirip durdu. Eski bakanlardan Gün Sazak’ın yeğeni MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak da kayıt yaptırdı. Sazak’ın rozetini, 93 yaşındaki babası Ahmet Sazak taktı. Sazak daha sonra babasının elini öptü.

Haberin Devamı

Dedesinden önce Meclis’e ısındı

Dedesinden önce Meclis’e ısındı

Dedesinden önce Meclis’e ısındı

‘Biz fakir partiyiz’

Hafta boyunca mazbatasını alıp gelen ve kayıtlarını yaptıran milletvekili sayısı 30’u geçmedi. Bu yüzden önümüzdeki hafta yaklaşık 570 milletvekilinin gelmesi ile kayıt işlemlerinde büyük bir yoğunluk yaşanması bekleniyor. Dün kaydını yaptıran vekiller arasında yer alan Ak Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan salondakilere cezerye ikram etti. İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş da işlemlerini tamamladıktan sonra İYİ Parti amblemli bir kutu çikolata dağıttı. Yokuş, çikolata yetmeyince, “Biz fakir partiyiz ne yapalım?” diyerek espri yaptı.

Dedesinden önce Meclis’e ısındı

Dedesinden önce Meclis’e ısındı