Siyaset Demirel’e Şeref Madalyası

Demirel’e Şeref Madalyası

17.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Demirel’e Şeref Madalyası

Demirel’e Şeref Madalyası


Köşk’de düzenlenen görkemli bir törenle Devlet Şeref Madalyası ile ödüllendirilen 9. Cumhurbaşkanı, “gurur ve onurla taşıyacağım" dedi


       9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 50 yıllık devlet hayatının en anlamlı ödülünü, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen görkemli bir törenle aldı. Demirel’e, Genelkurmay eski başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’dan sonra, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci Devlet Şeref Madalyası’nı Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer sundu.
       Törende Demirel’in özgeçmişinin okunmasından ardından konuşan Sezer, Türk ulusu ve devletinin her alanda yücelmesi, uluslararası platformda hak ettiği düzeye yükselmesi ve çağdaş uygarlık yürüyüşünün hedefine ulaşması için büyük çabalar göstermesi nedeniyle Demirel’e bu madalyanın sunulacağını belirtti.
       Bir ay önce görevi devraldığı Demirel’e madalyayı sunmanın kendisi için ayrı bir kıvanç kaynağı olduğunu belirten Sezer şöyle dedi:
       “Bu madalya, minnet ve şükran duygularımızın anlamlı bir göstergesidir. Sayın Demirel, kendi anlatımıyla ‘ömrünü ulusuna adamış’ ve Türkiye’nin gelişmesi sürecinde büyük rol oynamış bir siyaset ve devlet adamıdır. Demirel’in 50 yılı aşan hizmeti süresince edindiği engin deneyim ve birikimin, Türkiye’nin genç nesilleri için her zaman yol gösterici olacağına inanıyorum."
       Sezer, konuşmasının ardından Demirel’in yakasına madalyasını taktı ve beratını verdi.

“En büyük mükafat"

       Demirel ise, şunları söyledi:
       “50 yıla yakın hizmetinde bulunduğum yüce devletimin Şeref Madalyası’na sahip olmak benim için en büyük mükafattır. Bunu, onur ve gururla taşıyacağım. Büyük Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 76 yıllık geçmişinde 50 sene Cumhuriyet madalyasını sadakatle taşıdık. Ezelden ebede yürüyüşünde milletime ve onun hizmetindeki devletime başarılar diliyorum."

       Bu kez madalya için Köşk’e çıktı
      
  • Demirel, tören nedeniyle, tam bir ay sonra eşi Nazmiye Demirel ile Köşk’e yeniden geldi.
  • Tören salonuna, Sezer ve eşi Semra Sezer ile Demirel ve eşi Nazmiye Demirel birlikte girdi.
  • Törene Başbakan Ecevit, FP lideri Recai Kutan, DYP lideri Çiller, 7. Cumhurbaşkanı Evren, Başbakan yardımcıları, Bakanlar Kurulu üyeleri,eski bakanlardan Cavit Çağlar, askeri ve mülki erkanla yabancı misyon şefleri katıldı. ANAP lideri Yılmaz törene katılmadı.
  • Köşk’ün eski üst düzey bürokratları da Demirel’i yalnız bırakmazken, Demirel’in kardeşleri törende yoktu.
  • Törende, TRT Ankara Radyosu Çok Sesli Korosu, Elnara Kerimova şefliğinde bir konser verdi. Koronun seslendirdiği Gençlik Marşı’nda Sezer ayağıyla tempo tutarken, 10. Yıl Marşı’na Demirel ve Sezer birlikte eşlik etti.
  • Demirel’in özgeçmişi okunduğu sırada, sahneyle protokolün arasındaki boşlukta, mutfak bölümünden geldiği sanılan siyah bir kedi ortaya çıktı. Protokolün önünde bir tur attıktan sonra Demirel ve Sezer’in ayaklarının arasından geçerek, davetlilerin arasına karışan kedi, daha sonra görevlilerce salondan çıkarıldı.