Siyaset Deniz Baykal’a park cezası kesildiği iddiası

Deniz Baykal’a park cezası kesildiği iddiası

13.12.2008 - 16:00 | Son Güncellenme:

.

Deniz Baykal’a park cezası kesildiği iddiası

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kullandığı, kızına ait otomobile park cezası kesildiğine ilişkin haberlerin doğru olmadığı bildirildi.
Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bazı gazetelerde ve haber sitelerinde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kullandığı, kızına ait araca hatalı parktan dolayı trafik para cezası uygulandığı yönünde haberler yer aldığı belirtildi.
Açıklamada şöyle denildi:
"Yapılan inceleme ve araştırmalarda belirtilen tarihte Antalya Emniyet Müdürlüğümüz trafik ekiplerince Konyaaltı Caddesi’nde hatalı park eden araçlara yönelik yapılan uygulama neticesinde, bahsi geçen genel başkanın kullandığı iddia edilen aracın herhangi hatalı bir parkı olmadığı gibi herhangi bir cezai işlem de uygulanmamıştır."
Deniz Baykal da Ankara’ya gitmek üzere evinden çıkışında gazetecilerin sorusu üzerine, Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan’ın bu sabah kendisini telefonla arayarak, böyle bir ceza olmadığını bildirdiğini söyledi.
Baykal, "Emniyet müdürü bugün telefon etti. ’Bize gazeteciler ihbarda bulundur, geldik, fotoğraf çektik, hiç öyle bir şey yok, bu doğru değil’ dedi. Ben de kendisine ’Olabilir, öyle bir yanlışımız varsa cezamızı ödeyelim’ dedim.
’Yok hayır, kesinlikle söz konusu değil. Bugün zaten açıklayacağız’ dedi.
Açıklayacaktır" dedi.
Emniyet Müdürü Arslan’ın, yanlış park eden ve geçiş üstünlüğünü ihlal eden başka bir aracın sürücüsüne ceza kesildiğini söylediğini ifade eden Baykal, gazetecilere "Heyecan yarattınız" diye espri yaptı.