Siyaset Devletin sadık bir neferiyim

Devletin sadık bir neferiyim

25.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları kapsamında emekli edilen Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü, Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı görevini, Tuğgeneral Mustafa Erkal Kuzuoğlu’na devretti.

Devletin sadık bir neferiyim

Görev yaptığı 6 yıl boyunca, kritik dönemlerde kamuoyunu hassas biçimde bilgilendiren, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, darbecilerin hedef aldığı isimlerden olan Özkürkçü, basın mensuplarına veda mesajı gönderdi. Özkürkçü mesajında özetle şunları kaydetti:
‘Hep açık sözlü oldum’
“Teröristle mücadele operasyonlarına özellikle ağırlık verdim. Genel Yayın Yönetmeni, haber müdürü, muhabir ayrımı yapmadım; zira hepiniz doğru bilginin peşindeydiniz. Devletimi zora düşürebilecek durumlarda birçok geceyi uyumadan o olayla ilgili zamanlı bilgi almak suretiyle sizlere iletmeye çalıştım. Hep açık sözlü oldum; yüreğimden ne geçiyorsa direkt söyledim, bundan da zaman zaman zarar gördüm.
15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Genelkurmay Karargahı’nda asker elbisesi giyen şerefsizlerce derdest edildim, direndim, mücadele ettim; bu esnada ‘devlet yalakası’ denerek yüzlerini hayatımda ilk kez gördüğüm iki hainden şiddetli darplar aldım. O anlarda şahsım için zerre korku hissetmedim ama devletim için çok endişe ettim. Umarım ki bu şerden de devletimiz hayırla çıkacaktır. Devlet benim namusumdur; şimdi şerefimle, yüzümün akıyla görevimi devrediyorum. Bundan sonraki süreçte devletimin bir generali olarak değil, ama devletimin sadık bir neferi olarak yaşamaya devam edeceğim. Basında birine A, diğerine B, ötekine C demedim; doğru olan neyse onu söyledim. Daha güzel, daha huzurlu ve mutlu ortamlarda görüşmek temennisiyle, hoşçakalın.”