Siyaset Devletin zirvesi Ata’nın huzurunda

Devletin zirvesi Ata’nın huzurunda

30.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet’in ilanının 95’inci yılında iktidar ve muhalefet Anıtkabir’deki törende bir araya geldi. Cumhurbaşkanı, Anıtkabir Özel Defteri’ndeki mesajında “ekonomik savaş ve havalimanı” vurgusu yaptı.

Devletin zirvesi Ata’nın huzurunda

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Anıtkabir’de düzenlenen törenle başladı, İstanbul Yeni Havalimanı’ndaki resepsiyonla sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ne “Bugün Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümünü dünyanın en prestijli projelerinden olan İstanbul’daki yeni havalimanımızın açılışını yaparak kutluyoruz. Ekonomimizi hedef alan saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştirdiğimiz bu tarihi açılış Türkiye’nin gücünün, kararlılığının, 95 yılda elde ettiği başarıların da bir sembolüdür” diye yazdı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet’in 95. yılı dolayısıyla düzenlenen törenlerin ilki dün başkentte saat 10.30’da Anıtkabir’de yapıldı. Törene Erdoğan’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bakanlar ve çok sayıda devlet görevlisi katıldı. Erdoğan ve heyet Aslanlı Yol’da yürüyerek Ata’nın huzuruna gelirken, Erdoğan mozoleye çelenk bıraktı; saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Erdoğan Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Havalimanı vurgusu

Erdoğan, Özel deftere şunları yazdı: “Aziz Atatürk. Cumhuriyetimizin ilanının 95. yıl dönümünde Türk milletini temsilen büyük bir gurur ve heyecanla manevi huzurundayız. Bu vesileyle siz ve silah arkadaşlarınız başta olmak üzere tüm gazilerimizi saygıyla yâd ediyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugün Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümünü dünyanın en prestijli projelerinden olan İstanbul’daki yeni havalimanımızın açılışını yaparak kutluyoruz. Ekonomimizi hedef alan saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleştirdiğimiz bu tarihi açılış Türkiye’nin gücünün, kararlılığının, 95 yılda elde ettiği başarıların da bir sembolüdür. Ruhunuz şad olsun.”

Haberin Devamı

Tokalaşıp sohbet ettiler

Anıtkabir’deki törenin ardından Misak-ı Milli Kulesi’nden çıkan Erdoğan, Bahçeli ve MHP heyeti ile selamlaştı. AK Parti ve MHP arasında yaşanan bazı yasal düzenlemeler ile ilgili görüş ayrılığı ve son olarak Bahçeli’nin yerel seçimlerde ittifak yapılmayacağı yönündeki açıklaması ile iki parti arasındaki ilişkiler iyice gerilmişken, iki liderin tokalaşıp ayaküstü sohbet etmesi dikkati çekti.

Devletin zirvesi Ata’nın huzurunda

Görmezden geldi

Törende Bahçeli’nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i görmezden geldiği anlar dikkati çekti. Bahçeli’nin yanında bulunan TBMM Başkanvekili Celal Adan, Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve Genel Sekreter İsmet Büyükataman da Akşener’i görmezden geldi.

Haberin Devamı

Devletin zirvesi Ata’nın huzurunda

Külliye’de tebrikleri kabul etti

Erdoğan, Anıtkabir’deki törenin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçti. Külliye’deki törende TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri sırayla Erdoğan’a tebriklerini iletti. Erdoğan’a tebriklerini ileten diğer isimler şöyle: AK Parti ve MHP’li TBMM Başkanvekilleri, milletvekilleri, Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Hasan Küçükakyüz, Jandarma Genel Komutanı Org. Arif Çetin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Danıştay Başsavcısı Abdülkadir Atalık, YSK Başkanı Sadi Güven, HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu. CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Akşener ise Külliye’deki törene katılmadı.

Haberin Devamı

Devletin zirvesi Ata’nın huzurunda

İhasavar kullanıldı

Anıtkabir’de yapılan törenler sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı. Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı personeli tarafından Anıtkabir’e “İhasavar cihazı” da getirildi.

Yazarlar