Siyaset Doğru Yol 102'ye indi

Doğru Yol 102'ye indi

04.07.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Doğru Yol 102'ye indi

Doğru Yol 102ye indi

SAMSUN Milletvekili Cemal Alişan, dün bir süre önce ANAP'tan istifa ederek geçtiği DYP'den de ayrılarak DTP'ye katıldı.
Alişan TBMM Başkanlığı'na sunduğu istifa dilekçesinde, Yılmaz hükümetini desteklediğini belirterek şu satırlara yer verdi:
"55. cumhuriyet hükümetinin ülkenin bugünkü durumundan çıkması konusundaki çabasını doğru buluyorum. Halkın desteğini haklı buluyorum ve milletvekilliği görevimi DYP'den istifa ederek, 55. hükümetine destek vererek, kuruluşu 1946'yla başlayan halk hareketinin bugünkü adı, DTP'ye giriyorum."
Alişan'ın katılımıyla DTP'nin Meclis'deki sandalye sayısı 14'e yükselirken, DYP'ninki 102'ye düştü.
Alişan, Milliyet'e şu açıklamayı yaptı:
"Hep doğruları savunarak bugüne kadar geldik. Bizim ilk yuvamız DYP idi. Zaman içinde DYP Genel Başkanı'nın partiyi taşıyamadığını görerek DYP'den ayrılıp ANAP'a geçtim. Ancak, tabanımın ısrarı üzerine tekrar DYP'ye döndüm. Bugün gelinen noktada DYP tabanının artık liderini istemediği taşıyamadığı ortadadır. Esas olan iki partiyi birleştirme amacıyla kurulan DTP'nin lideri benim ilk genel başkanımdır. Merkez sağdaki beraberliği sağlamak için geçmişte görev yaptığım arakadaşlarımla birlikte olmayı yeğledim. Aldığım karardan dolayı mutluyum ve memleket adına hayırlı olmasını diliyorum."
Cemal Alişan: 1951 Çarşamba doğumlu. 18. ve 19. dönemde de Samsun milletvekili olarak görev yaptı. DYP'de GİK üyesi olan Alişan, Çiller'in 1995'teki azınlık hükümetine güvenoyu vermediği için Cindoruk'la DYP'den ihraç edildi. Alişan; ANAP'a geçti ve 1995 seçimlerinde yeniden Samsun milletvekili olarak Meclis'e geldi. Samsun'daki rakibi İrfan Demiralp'ın DYP'den istifa ederek ANAP'a geçmesi, Alişan'ı rahatsız etti. DYP ihraç kararını kaldırttı ve Alişan, "gönülsüz" olarak DYP'ye 28 Nisan'da geri döndü.