Siyaset ‘Dostluğumuzu engin bir vefa denizine çevirdik’

‘Dostluğumuzu engin bir vefa denizine çevirdik’

20.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi kapsamında İstanbul’da bulunan Afrikalı devlet başkanlarının eşleriyle Tophane-i Amire’de düzenlenen programda bir araya geldi.

‘Dostluğumuzu engin bir vefa denizine çevirdik’

Programa, Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Farmajo’nun eşi Saynab Abdi Moallim, Sierra Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio’nun eşi Fatima Maada Bio, Komorlar Birliği Cumhurbaşkanı Azali Assoumani’nin eşi Ambari Azali ve Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow’un eşi Fatoumatta Bah-Barrow katıldı. ‘First lady’ler, Emine Erdoğan’ın ‘Afrika Seyahatlerim’ kitabına ilgi gösterdi. Davetliler, kitabı imzalattıkları Emine Erdoğan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı

‘Sayısız anı topladım’

Türkiye’nin 2005’teki Afrika açılımından sonra kıtaya sık sık ziyaretler yaptıklarını belirten Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a birçok resmi ziyaretinde eşlik ettiğini anımsattı. Yıllarca süren bu yolculuklar esnasında, sayısız anı topladığını ve bunları mütevazı bir hatırata dönüştürmek istediğini ifade eden Erdoğan, “Ortaya çıkan bu kitap, sizin bana sunduklarınızın ruhumdaki yankılarından oluştu” dedi. Erdoğan, “Yıllardır Afrika için yürüttüğümüz çalışmaları, kısıtlı bir vakte sığdırmak mümkün değil. Ancak şunu mutlulukla ifade etmek istiyorum ki Afrika’yla olan kadim dostluğumuz, karşılıklı çabamız sayesinde, tarih sayfalarında bir bahis olarak kalmadı. Tarihe kök salmış dostluğumuzu engin bir vefa denizine çevirdik” ifadelerini kullandı.