Siyaset Dünyada böyle bir Başbakan göremezler

Dünyada böyle bir Başbakan göremezler

17.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan, “Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir başbakan göremezler. Bazıları da ‘diktatör’ diyor. Bu nasıl diktatör ki, sizin gibi o Gezi Parkı’nı işgal edenlerle samimi çevrecileri kabul ediyor? Böyle diktatör var mı?” dedi

Dünyada böyle bir Başbakan göremezler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Ankara Sincan’da düzenlenen ‘Milli İradeye Saygı’ mitinglerinin ikincisini İstanbul Kazlıçeşme’de gerçekleştirdi. İstanbul’dan da yabancı basından CHP’ye, sanatçılardan üniversite ve okul yöneticilerine kadar birçok kesime sert mesajlar veren Başbakan Erdoğan Gezi Parkı’yla ilgili söylenenleri en başından itibaren dinlediklerini belirterek, “Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir başbakan göremezler. Diyorlar ki ‘Sayın Başbakan çok sertsin’. Bazıları da ‘diktatör’ diyor. Bu nasıl diktatör ki, sizin gibi o Gezi Parkı’nı işgal edenlerle samimi çevrecileri kabul ediyor? Böyle diktatör var mı ya dünyada?” dedi.
Kendisini üslubu nedeniyle eleştirenler olduğunu aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:
“Şimdi burada birşey söyleyeceğim; ‘Sayın Başbakan çok sert, çok gerilimden yana, diktatör’... Onlara sesleniyorum. ‘Sayın Menderes çok kibardı, çok nazikti. Bu kadar kibar, bu kadar nazik insanı ipe götürdünüz, astınız be vicdansızlar, astınız. İdam ettiniz. Şimdi Erdoğan için de bunu kullanıyorsunuz. Fakat biz ‘Ölüm haktır. Allah’ın verdiği ömrü Allah’tan başka kimse alamaz’, biz buna inanmış insanlarız. Biz, milletimizle kucaklaşmışız, milletimizle beraberiz. Milletimizle bütünüz. Bizi ayırmaya, Allah’ın izniyle kimsenin gücü yetmeyecek. Biz beraber yürüdük bu yollarda, yağmur demedik, çamur demedik, kış demedik. Hep beraber yürüdük.”
Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘24 saatte temizlenecek’ dedim:

Kuzey Afrika’dan döner dönmez İçişleri Bakanıma şunu söyledim: ‘24 saat içinde bunlar temizlenecek’ 24 saat. Çünkü bu ülkede bu teröristelere burayı bırakamayız. Temizlendi. Bitmedi. Cumhuriyet Anıtı’nda gördünüz; bölücü başı, yanında Atatürk’ün resmi, yanında Türk bayrağı. Buradan ulusalcılara sesleniyorum; ey ulusalcılar, ey CHP yandaşları; terörist başıyla, Atatürk’ün ve Türk bayrağının resimlerini nasıl yan yana getirdiniz? Nasıl bunu yaptınız? Niye gidip de onları indiremediniz? Milletvekiliniz bunlarla beraber yürüyor, niye bunları temizlemediler? Sağ olsun polisimiz görevini yaptı ve bu talimat üzerine 24 saat içinde onlar da temizlendi.

Uluslararası medya bunu da gizleyin:
Uluslararası medya bunu da gizleyin olur mu? Hadi bakalım BBC bunu da gizle, CNN bunu da gizle, Reuters bunu da gizle... Günlerdir yalan haberler ürettiniz. Türkiye’yi dünyaya farklı gösterdiniz. Siz yalanlarınızla baş başa kaldınız, bu millet sizin dünyaya tanıttığınız millet değil, bu millet samimi, bu millet gece tencere tava çalan bir millet değil. Bugün üniversite giriş imtihanları var değil mi? Sabah saat 04.00’e, 05.00’e kadar tencere tava çalanlar bu milletin çocuklarını düşündü mü?

Haberin Devamı

Provokasyoncuları deşifre edeceğiz:
İstanbul’da, isim veriyorum, Divan Oteli’ne giren CHP’li milletvekillerinden bir tanesi, benim valime hakaret ediyor, saygısızca. O, kendisinden yardımcı olmasını istiyor, o ise hakaret ediyor. Kim bu? O da CHP milletvekili. Sosyal medyada provokasyon yapanları da araştıracağız, medyada provokasyon yapanları, bu olaylara arkadan her türlü lojistik destek verenleri de araştıracak ve deşifre edeceğiz.

Başbakan seni kabul ediyor:
Kendilerine kulak verdim, görüşmelerimizi yaptık. Normal Bakanlar Kurulu toplantımdan daha fazla zamanı onlara ayırdım, tek tek dinledim. Hiçbiri kalkıp da ‘Beni dinlemedin’ diyemez. Bu özgürlük değil mi, demokrasi değil mi? Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı’na geliyorsun, seni kabul ediyor. Onlar rahat rahat derdini anlatıyor ama dışarı çıkıyor başka şey konuşuyor.

Haberin Devamı

GÜNÜN TWEET’İ
“Bi Ak partili olarak kazlicesme mitingine gidemedigim icin Soruyorum,bunun Dinen kazasi var midir yoksa Umre yapip tovbe mi etmem lazim :)))” NİHAT DOĞAN

Dünyada böyle bir Başbakan göremezler

Teknelerle geldiler

Ak Parti’nin Kazlıçeşme meydanında düzenleyeceği miting için parti teşkilatı tarafından tutulan tekneler, mitinge katılacakları Kadıköy’den alıp Zeytinburnu’na götürdü. Ellerinde parti bayraklarıyla teknelere binenler taşıdıkları pankartlarla Başbakan Erdoğan’a destek mesajları verdi. Başbakan Erdoğan’ın ağır şekilde eleştirdiği Kazlıçeşme’de silüet tartışması yaratan gökdelenler miting sırasında net bir şekilde görüntüleniyordu.

Dünyada böyle bir Başbakan göremezler

Çarşı grubunun üyeleri dün Zeytinburnu’nda düzenlenen Ak Parti mitinginde Çarşı yazan flamaların kendilerine ait olmadığını dile getirdi. Çarşı yazısındaki “A” harfinin kendi kullandıkları şekilde yazılmadığını belirten Çarşı, mitinge hiçbir üyelerinin gitmediğini ekledi.