Siyaset Durmuş koltuk dağıtıyor

Durmuş koltuk dağıtıyor

14.09.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Durmuş koltuk dağıtıyor

Durmuş koltuk dağıtıyor


Hastanelerdeki sınavları kaldırıp, atamaları tekeline alan Sağlık Bakanı Durmuş'un makamındaki kısa geçmişi kadrolaşma örnekleriyle dolu


       Yaptığı yönetmelik değişikliğiyle hastanelerdeki şef ve şef yardımcılarının atama yetkisini eline alan Sağlık Bakanı Osman Durmuş, göreve başlar başlamaz gerçekleştirdiği çok sayıda atamayla dikkatleri çekti.
       Atamaları tepki gören Durmuş, öncelikle bakanlığın önemli bürokratlarını değiştirdi. Kardeşini Daire Başkanı yapan Durmuş ilk olarak, Müsteşar Süreyya Adanalı'nın yerine Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. Haluk Tokuçoğlu'nu, Personel Genel Müdürü Giray Şahin'in yerine de YÖK eski Genel Sekreter Yardımcısı Kamil Serdaroğlu'nu görevlendirdi.

       Yüksek Sağlık Şurası üyelerini, il sağlık müdürlerini ve hastane başhekimlerini görevden alan Durmuş'un kadrolarda yaptığı bazı değişikler şöyle:
       * Durmuş, Avrupa Topluluğu Koordinasyon Daire Başkanlığı'nda şube müdürü olarak görev yapan kardeşi Fuat Durmuş'u, Personel Genel Müdürlüğü'ne daire başkanı olarak atadı.
       * Gazi Üniversitesi'nde tarihçi olan Doç. Dr. Semih Yalçın Müsteşar Yardımcısı oldu.
       * İhalelerin yapıldığı ve yatırımların denetlendiği birim olan APK'nın Başkanı Muhittin Bal görevden alınarak yerine, DİE APK Uzmanı emekli binbaşı Ertan Çiçek getirildi.
       * İdari Mali İşler Daire Başkanlığı'na, Hasan Ak'ın yerine bu birimde şube müdürü olarak görev yapan Osman Köksal atandı.
       * Boş olan Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne de Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. Sefer Aycan atanırken, Kanser Savaş Daire Başkanı Latif Ataseven, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü olarak atandı.
       * Özel Kalem Müdürü İbrahim Ulvi Yavuz'un yerine Sedat Kulaksız'ı görevlendirdi.
       * Basın Müşaviri Leyla Karahan Hız, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevlendirildi. Durmuş, MHP'ye yakınlığıyla bilinen TRT Muhabiri Veysi Kayıran'ı da Basın Müşaviri yaptı.