Siyaset DYP'den ANAP'a iki önemli transfer

DYP'den ANAP'a iki önemli transfer

27.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

DYP'den ANAP'a iki önemli transfer

DYPden ANAPa iki önemli transfer


ANKARA Milliyet


       Merkez sağın iki önemli partisi ANAP ile DYP arasında, yıllardır gündemden düşmeyen milletvekili transferlerinin yanı sıra bürokrat ve danışman değişiklikleri de dikkat çekiyor.
       Yaz tatili nedeniyle durgunlaşan Ankara'daki siyasi kulislerin son günlerde en çok konuşulan konularından birini, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in eski danışmanı Tolga Atik'in ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın danışmanı olacağı konusu oluşturuyor. ANAP kulisleri ile Başbakanlık koridorlarında, Atik'in, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nde görevlendirileceği ve Yılmaz'ın siyasi danışmanı olarak hizmet vereceği söyleniyor.
       Çiller'in devlet bakanlığı ile başbakanlığı döneminde etkili bir danışman olan Atik, Refahyol döneminde Çiller'den koptu. MİT'ten ayrıldıktan sonra sessizliğe bürünen Atik'in, Yılmaz'a danışman olacağı ve atama kararnamesinin hazırlandığı belirtildi.
       Yılmaz'a bağlı olarak çalışacak AB Genel Sekreteri Büyükelçi Volkan Vural da Çiller'in başbakanlığı döneminde dış politika danışmanlığını yapmıştı. Vural, etkili bir danışman olarak Çiller'e yakın kadro içinde yer almıştı. Yılmaz'ın partide danışmanlığını yapan Adil Aşırım da 1995 seçimleri öncesine kadar Çiller'in danışmanlığı görevini yürütmüştü.