Siyaset DYP'den Türköne'ye tepki

DYP'den Türköne'ye tepki

04.01.2012 - 11:05 | Son Güncellenme:

DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, "Atatürkçü olmayı hakaret sayarım" diyen Mümtazer Türköne’yi, atandığı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu Yönetim Üyeliği görevini kabul etmemeye çağırdı.

DYPden Türköneye tepki


Özaçıkgöz, yaptığı yazılı açıklamada, Türköne’nin "Atatürk’ün mirasına sahip çıkmamız lazım ve Atatürk’ün Atatürkçülerden korunması gerekli" sözlerini hatırlatarak, "Bir davaya inanmak ve o davaya hizmet etmek neden hakaret sayılsın?" diye sordu. Atatürk’ü sahiplenen, putlaştıran, antipatik gösterenlerden kendilerinin de rahatsız olduğunu belirten Özaçıkgöz, şunları ifade etti: "Atatürk’ün kurduğu bir cumhuriyetin cumhurbaşkanı tarafından, yine Atatürk’ün kurduğu devlet imtiyazıyla bir kuruma atanıyorsanız, Atatürk hakkında açık söylemler kullanamazsınız. Bunun yanında ‘Atatürk’ü seviyorum ama Atatürk’ü antipatik gösterenleri sevmiyorum’ diyorsanız, bunlarla mücadelenin yolu bu değildir.

Bütün bunları kavrayamayan, kendisiyle çelişen kişinin bu kurumda yönetici olması doğru değildir. Ya atama kararı geri çekilmeli veya kendiliğinden görevi kabul etmemelidir."