Siyaset Emine Erdoğan, Çubuk’ta ilk turşusunu kurdu

Emine Erdoğan, Çubuk’ta ilk turşusunu kurdu

14.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Ankara’nın turşusuyla ünlü ilçesi Çubuk’ta kadınlarla turşu kurdu.

Emine Erdoğan, Çubuk’ta ilk turşusunu kurdu

İlk kez turşu kurduğunu söyleyen Erdoğan, “Yemek yapmayı severim ama turşu hiç yapmadım. Bundan sonra evde turşuları ben yaparım artık” dedi. Çubuk’un Aşağı Çavundur Mahallesi’nde kadınlarla turşu yapmak üzere buluşan Emine Erdoğan, meşhur Çubuk turşusunun tarifini aldıktan sonra kelek ve patlıcanların içini doldurarak kavanozlara yerleştirdi. Çubuk’a gelmeden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında geçen diyaloğu anlatan Erdoğan, “Buraya gelirken Başkan, ‘Nereye gidiyorsun?’ diye sordu. Ben de ‘Çubuk’a’ deyince, ‘Bana bir tabak turşu yollasınlar’ dedi. Favorisi salatalık turşusu” diye ekledi.

Haberin Devamı

Emine Erdoğan, Çubuk’ta ilk turşusunu kurdu

Sirke kazandı

Emine Erdoğan, yaptığı turşuya “100 üzerinden 100 puan” verilmesi üzerine de, “Elim her işe yatkındır, ütüyü de çok iyi yaparım. Ev kadınıyım zaten” dedi. Lezzetli turşunun sırrını soran Erdoğan’a kadınlar, Nevşehir’de mağaralarda bekletilen üzüm sirkesi, kaya tuzu ve kuyu suyu kullanılması tavsiyesinde bulundu. Kadınlar, diğer püf noktalarını Erdoğan’a ayrıca özel olarak vereceklerini söyledi. Erdoğan kendisinin de evde kaya tuzu kullandığını vurguladı. Özel yapılan turşu suyu ve salatalık turşusunun tadına bakan Erdoğan, “Biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar diyerek” etkinliği takip eden basın mensuplarına da ikram etti.

Emine Erdoğan, Türk filmlerine de konu olan “turşuda sirke mi yoksa limon mu?” sorusuna “Galiba sirke ağır bastı, ben uzmanların yanında başka bir fikir beyan edemem. Dolayısıyla sirke kazandı” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Emine Erdoğan, Çubuk’ta ilk turşusunu kurdu

‘Torunlar yemek seçici’

Evde en çok hangi yemeğin piştiğine ilişkin soruyu da Erdoğan, şöyle yanıtladı: “Evde yemek sorunu diye bir şey yok. Ben, eşim, çocuklarım, yemek seçme olayımız yok. Ne yemek olursa biz yiyoruz. Ama şimdi torunlara bakıyorum, aynı şeyi göremiyorum. Maalesef seçiciler ve buna çok üzülüyorum. Hangi sebze hangi mevsimdeydi acaba diye çocuklarımız artık bunu hiç bilmiyorlar maalesef.”