Siyaset Erbakan anması muhalefeti buluşturdu

Erbakan anması muhalefeti buluşturdu

28.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Görüş hareketinin lideri ve eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan 11'inci ölüm yıldönümünde anıldı. Haliç Kongre Merkezi'ndeki anma töreni, muhalefeti bir araya getirdi.

Erbakan anması muhalefeti buluşturdu

 

 

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - Programa Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun yanı sıra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Hüdapar Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu katıldı. Daha önce programa katılacağı açıklanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sağlık sorunu nedenleriyle, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in babasının cenazesine katılmak için Antakya’ya gittiği için programa katılamadı. İYİ Parti'yi Mali İşler Başkanı Sayın Ümit Dikbayır ve Gençlik Politikaları Başkanı Sayın Berna Sukas temsil ederken HDP adına TBMM Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Nimettullah Erdoğmuş anma programında hazır bulundu. Yapılan konuşmalarda adalet, uzlaşı ve diyalog mesajları verildi.

Haberin Devamı

Erbakan Haftası etkinliklerinin bu yılki ana temasının “Adil Devlet ve İnsanca Yaşam” olarak belirlendiğini söyleyen Karamollaoğlu, “Bütün insanlığın saadetini temin etmekle mükellef olduğumuzun şuurunu yaşadı ve yaşattı. Biz de bugün onun çizgisini takip ediyor ve onun mücadelesini referans alıyoruz” dedi.

‘Taze bir nefes’

Kılıçdaroğlu da 5 yıl önceki anma toplantısında, 'Bu toplantı kutuplaşmanın ve çatışmanın arttığı bir dönemde diyalog ve toplumsal uzlaşma adına taze bir nefestir' dediğini hatırlatarak, "Bugün düzenlenen toplantı kutuplaşmayı ve çatışmayı hızla azaltmayı başardığımız bir sürecin nişanesi olarak tarihteki yerini alacaktır. Beş yıl önce başlattığımız diyaloğun ve toplumsal uzlaşma çabamızın ulaştığı noktadan hepimiz gurur duymalıyız. Diyaloğun başlangıcında bana ve sayın Karamollaoğlu’na tepki gösterenlerin, bugün ortaya çıkan tablodan mutluluk duyduklarını biliyor, görüyorum" ifdelerini kullandı.