Siyaset Erdoğan, CHP liderinin iddialarına tepkisini sürdürdü: İftiranın hesabı elbette sorulacak

Erdoğan, CHP liderinin iddialarına tepkisini sürdürdü: İftiranın hesabı elbette sorulacak

03.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu’na uyuşturucu iddiaları için ‘vicdansız’ ifadesini kullanan Erdoğan, “Bu iftiranın hesabı sorulacak” dedi. Uyuşturucu ile tüm dünyanın başının dertte olduğunu belirten Erdoğan, “Ama biliyorum ki senin de başın dertte” dedi.

Erdoğan, CHP liderinin iddialarına tepkisini sürdürdü: İftiranın hesabı elbette sorulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uyuşturucu iddialarına sert çıkarak tepkisini “Vicdansıza bak, bu ne akıl ya, sen kendinde misin? Bu iftiranın hesabını elbette hukuk önünde soracağız” ifadeleriyle sürdürdü. Erdoğan partisinin grup toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

HAMBURGER TURLARI: Cumhur İttifakı olarak Türkiye Yüzyılı’nı planlarken CHP ve yoldaşlarının nelerle uğraştığını takip ediyorsunuz. Her biri ayrı bir mutfak kültürü olan illerimizi ziyaret etmek, vatandaşın sofrasına oturmak varken utanmadan sıkılmadan 10 bin kilometre öteye sırayla hamburger turları düzenliyorlar. Bilmiyorum İngiltere’nin hamburgeri Amerika’dan daha mı iyi, şimdi bir de oraya gidecek galiba. Ardından Almanya’ya gidecek. 

SIKIYSA BAŞÖRTÜLÜ ADAY KOY: Uğruna ömrümüzü verip kendilerine rağmen çözüme kavuşturduğumuz başörtüsü konusunu, kabuk bağlamış yaraları deşme pahasına bir gece yarısı tekrar gündeme taşıdılar. Bu aralar başörtülü hanım kardeşlerimize maşallah rozet takma yarışına girdi. Önümüzdeki seçimlerde başörtülü aday da çıkarırlarsa şaşmayın. Bugüne kadar niye yoktular? Çünkü onların cibilliyetinde bu yok. Bay Kemal sıkıysa önümüzdeki seçimde hadi bakalım başörtülü adayları koy. Bak HADEP koydu bir tane. Hadi sen de koy görelim. Geçmişteki ağababalarınız Meclis’ten başörtülü kızlarımızı kovdular. Kimi? Seçilmişi. Siz onu yaptınız ama biz Meclisimize elhamdülillah başörtülü kızlarımızı koymak suretiyle size ders verdik. Arkadaşlarımız anayasa değişikliği teklifimizi MHP ve Meclis’te grubu bulunan diğer partilerle görüşmeye başlıyorlar. Akabinde teklifimize nihai halini verip Meclis’e sunacağız. Teklif görüşmeleri başlayınca kimin demokrasiden, özgürlüklerden ve aileden, kimin de faşizmden ve sapkınlıktan yana olduğu görülecektir.

Haberin Devamı

HALKOYLAMASINA HAZIRIZ: Teklifimizin geniş bir mutabakatla geçmesini ümit ediyoruz. Şayet böyle bir tablo oluşmazsa bir teklifim var: Halk oylaması dahil diğer adımları atmaya AK Parti olarak hazırız.

SENİN DE BAŞIN DERTTE: Bu (Kılıçdaroğlu) zatın önceki gün bizi, bakanımızı ve emniyet teşkilâtımızın tamamını uyuşturucu satıcıları ile aynı cümle içinde kullanarak sergilediği kepazelik, artık tüm sınırların aşılması anlamına gelmektedir. Kendisinin siyasetin değil, tıp ilminin konusu olduğu tespitimi doğrulayan bu iftiranın hesabını elbette hukuk önünde soracağız. Kolluk güçlerimizin kahraman mensuplarının haklarını korumak da boynumuzun borcudur. Adam ne diyor? Cari açığımızı uyuşturucu satışı ile kapatıyormuşuz. Vicdansıza bak ya, bu ne akıl ya, ya sen kendinde misin? Kimyevi bir uyuşturucu olan metamfetamin, bunu gayet iyi biliyormuşsun galiba öyle bir şeyler duydum... Bu bela ile dünyanın tamamının başı dertte. Ama biliyorum ki senin de başın dertte.

Haberin Devamı

‘Dünya da faiz indirmeye başlayacak’

Erdoğan, “BM’den uluslararası kuruluşlara ve ekonomistlere varıncaya kadar birçok kurum, şahıs ve kuruluş bizim enflasyon ve faiz arasında kurduğumuz sebep sonuç ilişkisine hak veriyor. Yılbaşından sonra göreceksiniz. Biz nasıl düşürüyorsak dünyada da faizi indirmeye başlayacaklar” dedi. Erdoğan, ayrıca “Çiftçiye mazot ve gübre destekleme sistemini değiştirdik. Hububat üreten çiftçilerimize 2022 dönemine ait mazot ve gübre desteklerini 2023 Mart ayı yerine bu yıl içinde ödeyeceğiz. Sayısı bin 335’e ulaşan kooperatif marketlerimizin sayısını 2 binin üzerine çıkartacağız. Ayrıca ilk etapta 6 şehrimizde 250 noktada uygulamaya başlayacağımız koop-bakkal projemizle de vatandaşlarımıza temel tüketim maddelerini ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.