Siyaset Erdoğan ‘şeffaflık paketini’ eleştirdi

Erdoğan ‘şeffaflık paketini’ eleştirdi

18.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Grup Yönetim Kurulu üyelerini geçen perşembe akşamı ağırlayan Erdoğan’ın, “Böyle şeyler açıklanmadan istişare yapılmalı” dediği öğrenildi

Erdoğan ‘şeffaflık paketini’ eleştirdi



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen Perşembe akşamı Cumhurbaşkanı Sarayı’nda ağırladığı Ak Parti Grup Yönetim Kurulu üyelerine, çarpıcı mesajlar verdi.
19 Ocak’ta ilk kez kabineye başkanlık edecek olan Erdoğan, Bakanlar Kurulu üyelerinden önce AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyelerini Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırladı. Ak Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre sohbet sırasında Erdoğan’dan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bizzat açıkladığı açıkladığı şeffaflık paketine ilişkin çarpıcı eleştiriler geldi. Açıklanan pakette yer alan düzenlemelerin büyük bir kısmının Başbakanlığı döneminde çıkarttığı bir genelgeyle zaten hayata geçirildiğini vurgulayan Erdoğan, “Bu tip düzenlemelerin zamanlaması ve içeriği çok önemli. Seçim öncesinde doğru gelmiyor. Bu konularda ekonomiyi dikkate alarak karar verilmeli. Sert kararlar alırsanız, ekonomiyi olumsuz etkiler” dedi.
Erdoğan, Davutoğlu’nun açıkladığı şeffaflık paketi kapsamında TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri, genel merkez yöneticileri, il ve ilçe başkanlarına mal bildiriminde bulunma zorunluluğu getirilmesine de sıcak bakmadığını, “Böyle giderse görev alacak il ve ilçe başkanı bulamazsınız” sözleriyle dile getirdi.
Erdoğan, bu tip önemli konularda kendisiyle istişare edilmesi gerektiği mesajını da, “Bu tip şeyler açıklanmadan önce birlikte bir istişare yapılması yararlı olur” diyerek verdi. Ardından başkanlık sisteminin devlet yönetimindeki uyum açısından önemine işaret eden Erdoğan’ın “Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık arasında istişare ve danışma mekanizması yeterince işletilemiyor. İstişare ve danışmanın anlamlı ve aktif olabilmesi için başkanlık sistemine ihtiyaç var” ifadelerini kullandığı belirtildi.