Siyaset Erdoğan ve Bahçeli’nin sürpriz görüşmesi

Erdoğan ve Bahçeli’nin sürpriz görüşmesi

18.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili yüzde 50 artı 1 tartışmasına ilişkin tarafların yaptığı açıklamaların hemen ardından gelmesi dikkat çekti.

Erdoğan ve Bahçeli’nin sürpriz görüşmesi

ANKARA Milliyet - Siyasette “yüzde 50 artı 1” tartışması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Saadet Partisi Genel Temel Karamollaoğlu’nu 10 Kasım’daki kabulünden sonra alevlenmişti. Karamollaoğlu, görüşmede Erdoğan’ın bu konudaki rahatsızlığını dile getirerek “50 artı 1’in mahsurlu olduğunu anladık” dediğini açıklamıştı. Ardından Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, “50 artı 1 ciddi problem çıkarıyor. Gelecekte de çıkaracak” diyerek tartışmaya katılmış, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise önceki gün partisinin grup toplantısındaki konuşmasında Çiçek’e tepki göstererek, “Yüzde 50 artı 1, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin mihveridir. Bize göre bu tartışma gereksiz ve şu an için yersizdir” demişti.

Haberin Devamı

AK Parti Grup toplantısından kısa süre sonra Erdoğan ve Bahçeli’nin Beştepe’de görüşeceği duyuruldu. Erdoğan’ın resmi programında olmayan sürpriz gürüşme 45 dakika sürdü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki kabulde Bahçeli, Erdoğan’a Türk Dünyası Haritası hediye etti. Görüşmenin içeriğine dair resmi bir açıklama yapılmadı.