Siyaset Erdoğan'dan Bahçeli'ye: Siyaset merhamet dileyerek yapılmaz

Erdoğan'dan Bahçeli'ye: Siyaset merhamet dileyerek yapılmaz

24.06.2008 - 13:17 | Son Güncellenme:

.

Erdoğandan Bahçeliye: Siyaset merhamet dileyerek yapılmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Bakanı Devlet Bahçeli’nin, “Başbakan bir bilen olarak kenara çekilsin" önerisine sert yanıt verdi. Erdoğan, Bahçeli’yi CHP tarzı siyaset yapmakla suçlayarak “Siz rakibinizim bileğini bükecek bir siyaset yapamayacaksınız, daha başarılı bir performans gösteremeyeceksiniz, milletin gönlünde yer edinemeyeceksiniz, ondan sonra ‘önümüzden çekilin’ ricasında bulunacaksınız. Siyaset rakiplerinizden ricada bulunarak, merhamet dileyerek yapılmaz. Siyaset milletin gönlünü kazanarak çok çalışarak, adım adım Anadolu topraklarını dolaşarak, bir vizyon ortaya koyarak yapılır. Lütfen acziyetinizi örtmek için fedakarlık beklemeyin" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “bir bilen olarak kenara çekil" önerisine partisinin TBMM’de yapılan grup toplantısında yanıt verdi. Son günlerde bazı siyasetçileri hayret ve ibretle izlediklerini söyleyen Erdoğan, “Yargı sürecinin sonuçlanmasını beklemeden, kendilerini Anayasa Mahkemesi yerine koyup şimdiden yargısız infazlar yapıyorlar, hesap kesiyorlar, siyaseti tanzim edecek teklifler getiriyorlar. Böyle bir anlayışı hukuk da kaldırmaz, siyaset de kaldırmaz, milletin vicdanı ise hiç kaldırmaz" dedi.

İsim vermeden MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi eleştirmeyi sürdüren Erdoğan, şöyle konuştu:
“Kim bunlar? Partisini yüzde 18’lerden yüzde 8’e düşüren, seçim sonrasında siyaseti bırakıyorum deyip yeniden sahneye çıkan siyaset erbabı. Hani milletten kırmızı kart gören, milletten kenara çekil talimatı alan ama yerinden kımıldamayanlar var ya işte onlar söylüyor. Ne diyorlar, ‘Başbakan bir bilen olarak kenara çekilsin’ Ee oysa demokratik siyasette kimin kenara çekileceğine, kimin ülkeyi yöneteceğine millet karar verir.ö Erdoğan’ın bu sözleri üzerine partililer, “Türkiye seninle gurur duyuyor" diye slogan attı.

Haberin Devamı

"SİZ KİM OLUYORSUNUZ?"

“Siz kim oluyorsunuz, bu yetkiyi size kim veriyor?ö diye soran Başbakan Erdoğan, alınan oy itibarıyla milletin böyle bir yetkiyi vermediğinin ortada olduğunu söyledi. Erdoğan, öneriyi siyasi etikten uzak olarak değerlendirerek, “Önce siyasi etikten nasibinizi alın. Eğer birileri kenara çekilecekse bunu söyleyecek olan da millettir. Sizin böyle bir yetkiniz yok. Nitekim millet 2002 seçimlerinde bazı liderlere ‘siz kenara çekilin, siz Meclis’e girmeyin’ dedi. Partisine 10 puan kaybettirip Meclis dışı bırakan bu liderler milletin kenara çekil mesajını algılamakta zorluk çektiler. Hatta çekiliyorum dedikleri halde dönüp dolaşıp yine sahne aldılar. Milletin yüzde 47 oy verdiği bir partiye ve liderine bu tür gayri meşru teklifler yapmak ne milli manevi değerlerimize sığar ne evrensel demokratik değerlere sığar" diye konuştu.

"BİLEĞİNİ BÜKÜMEDİKLERİNİZDEN BAŞKA YOLLARLA KURTULMAYA ÇALIŞMAYIN"

Haberin Devamı

Erdoğan, AKP’nin Türkiye’ye yaptığı en büyük katkılardan birinin siyasete normalleştirmek ve siyasete kalite kazandıracak bir siyaset tarzı geliştirmek olduğunu belirterek şöyle dedi:
“Siz rakibinizim bileğini bükecek bir siyaset yapamayacaksınız, daha başarılı bir performans gösteremeyeceksiniz, milletin gönlünde yer edinemeyeceksiniz, ondan sonra ‘önümüzden çekilin’ ricasında bulunacaksınız. Siyaset rakiplerinizden ricada bulunarak, merhamet dileyerek yapılmaz. Siyaset milletin gönlünü kazanarak çok çalışarak, adım adım Anadolu topraklarını dolaşarak, bir vizyon ortaya koyarak yapılır. Lütfen acziyetinizi örtmek için fedakarlık beklemeyin. Siz de çalışın, siz de karış karış Türkiye’yi gezin, siz de milletin teveccühünü kazanacak işler yapın. Siyaset sahnesinde bileğini bükemediklerinden başka yollarla kurtulmaya çalışmayın. Bu CHP tarzı siyasettir. Çaresizliğin, kendine duyulan güvensizliğin bir tezahürüdür."

Yazarlar