Siyaset Eski cumhurbaşkanı Demirel'den hükümete eleştri

Eski cumhurbaşkanı Demirel'den hükümete eleştri

11.02.2009 - 17:28 | Son Güncellenme:

.

Eski cumhurbaşkanı Demirelden hükümete eleştri

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Tunceli’de yapılan beyaz eşya yardımlarının vergi paralarından karşılandığını ifade ederek, Şimdiye kadar akıllarına gelmedi de şimdi mi gelmiş? soruları gelir akla. Devlet iktidarını ellerinde tutanların her şeyi yapma hakkı yokturö dedi.
Adalet Partisi’nin (AP) 48. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu ve divan üyeleri, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i Güniz Sokak’taki evinde ziyaret etti. Burada konuşan DP lideri Soylu, AP’nin misyonunun devam ettirdiklerini belirterek, Demirel’in manevi desteğini istediklerini söyledi. Soylu, “Sizin desteğinize ve manevi kuvvetinize ihtiyacımız varö dedi.
9. Cumhurbaşkanı Demirel, çok partili rejimde AP’nin önemli bir yeri bulunduğunu belirtirken, darbelerin ise çok partili rejime ve sisteme zarar verdiğini ifade etti. Geçmişten ders alınması gerektiğini söyleyen Demirel, “İktidarlar halkın hür iradesiyle gelmiştir ve hür iradesiyle de girecektirö dedi.

-“TUNCELİ’DE DAĞITILAN BEYAZ EŞYANIN KAYNAĞI VERGİ PARASI"

Demirel gazetecilerin Tunceli’de seçim öncesi yapılan beyaz eşya yardımına ilişkin sorularına da cevap verdi. Demirel, “Türkiye’de beyaz eşya her evde olmalıdır. Her evde buzdolabı çamaşır makinesi, ütü fırın olmalıdır. Bazı evlerde var bazı evlerde yoksa memnun olunacak durum değildir. Yoksa birisi bunları vermeli mi? Eğer alın sizin de olsun demek mümkünse herkese verilmeli, yoksa eşitsizlik olur. Ya da herkesi çalışıp kazanıp ta bunları alabilir duruma mı getirmeli. Daha kolayı budur. Bütün hikaye bu kimin parasıdır? Bunlar vergi parasıdırö dedi.

-“AKILLARINA ŞİMDİ Mİ GELDİ?"

Verilen beyaz eşyanın fakir insanların gereksinimlerinin karşılanması amaçlı olması halinde “iyiö bir uygulama olabileceğini söyleyen Demirel, “Yok seçim yaklaşıyor bazı kesimleri memnun edelim de oy alalım diyeyse. Ya da şimdiye kadar akıllarına gelmedi de şimdi mi gelmiş? soruları gelir akla. Devlet iktidarını ellerinde tutanların her şeyi yapma hakkı yokturö dedi. Verilen eşyaların “nedenö ve “neredenö verildiği sorularının akla gelebileceğini söyleyen Demirel, seçim dönemlerinden dünyanın her tarafında “garipö işlerin olacağı değerlendirmesinde bulunarak, bunun seçmene bir şey vermek yerine vatandaşa ümit vererek olması gerektiğini kaydetti. Demirel, çamaşır makinesi vermek yerine iktidarın işsizlere iş ümidi vermesi gerektiğini ifade etti.
Demirel bir gazetecinin, “Mehmet Ağar, Susurluk davası ile ilgili olarak ‘amirlerimin haberi vardı’ diyerek o dönemin Başbakanı Tansu Çiller’in her şeyi bildiğini söyledi. DP hareketi için çetelerle o dönemin iktidarının birlikte olmasını nasıl değerlendiriyorsunuzö sorusuna ise, “Ağar, bugün bir açıklama yaptı. O dönemin Başbakanı’nı kastetmediğini söyledi. Öküz altında buzağı aramayınö karşılığını verdi.