Siyaset ‘Evet için herkes gayret etmeli’

‘Evet için herkes gayret etmeli’

19.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Türkiye’nin bu sürecin içinde güçlü bir şekilde prangalarından kurtulup yürümesini istemeyenler, sadece terör örgütleri vasıtasıyla değil ekonomik bazı operasyonlarla da Türkiye’nin önüne geçmeye çalışıyorlar” dedi.

‘Evet için herkes gayret etmeli’

Kurtulmuş, “İşte bir taraftan derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ekonomisi üzerinde sürekli olumsuz tavırları, diğer taraftan spekülatif birtakım ataklarla Türkiye’de dövizin üzerindeki hareketlenmenin sağlanması sadece bunlardan birkaçıdır. İşte bunları önlemek için tedbirlerimizi alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Ajan değildir’

Kurtulmuş, İstanbul Dostluk Derneği tarafından Bahariye Mevlevihanesi’nde düzenlenen, “Cumhurbaşkanlığı Sistemine Dostlarla Birlikte Evet” başlıklı toplantıda yaptığı konuşmada, herkesin çok yüksek oranda “Evet” oyları çıkması için gayret etmesi gerektiğini söyledi. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, toplumda var olan anayasa değişikliği ihtiyacının Meclis’ten 339 milletvekilinin oyuyla geçtiğini ve 16 Nisan’da da sürecin yasalaşarak tamamlanacağını belirtti. Hiçbir şeyin çalışmadan, çabalamadan gerçekleşmeyeceğini dile getiren Kurtulmuş, anayasa değişikliğine neden ihtiyaç olduğuna dair açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, Almanya’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı camilerde görev yapan bazı imamların casusluk yaptığı iddialarına tepki gösterdi. Kurtulmuş, “Bizim hiçbir Diyanet İşleri mensubumuz, hiçbir DİTİB mensubumuz ajan değildir olamaz” dedi.

Haberin Devamı

DİTİB’e bağlı hocaların derdest edildiğini, evlerinin haksız ve hukuksuzca aranarak baskı oluşturulduğunu kaydeden Kurtulmuş, “Bu Almanya hükümetinin sadece kendi başına yatığı bir şey değil yaklaşan seçimler dolayısıyla rol almak için ortaya koymuş olduğu bazı uygulamalardır. Bunu kabul etmek mümkün değil” diye konuştu.

Yazarlar