Siyaset ‘Eylem Planı somut çözümler getiriyor’

‘Eylem Planı somut çözümler getiriyor’

07.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, İnsan Hakları Eylem Planı’nın Anayasa’da ve kanunlarda yazan temel hakların hayatta da uygulanmasını, uygulamada ihmali olanların da bu ihmalin sonuçlarını görmesini sağlayacağını söyledi.

‘Eylem Planı somut çözümler getiriyor’

Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı’nı değerlendirdi.

Haberin Devamı

İnsan haklarıyla ilgili düzenlemelerin yazılı cümleler olmaktan çıkıp vatandaşın hayatında fark yaratması gerektiğini ifade eden Metin Feyzioğlu, Eylem Planı’nın halka, insana dokunduğunu vurguladı.

‘Yok sayamazsınız’

Feyzioğlu, “Eylem Planı’nın en büyük özelliği; evet çok büyük cümleler de var ama bir de somut sorunu tespit edip ona somut çözümü getiren çok sayıda başlığı, alt başlığı var. Bunları yok sayamazsınız” diye konuştu. Planının somut çözümlerinin fark oluşturacağına işaret eden Feyzioğlu, “Her zaman söyleyebileceğiniz ve söylemeniz gereken büyük harflerle yazılmış cümleler, güzel, bunlar olsun ama bir de çok çok somut, adliye koridorundan, polis karakolundan, sokaktan, haciz mahallinden, duruşma salonundan somut bir sorun ve o somut sorunu somut şu şekilde çözeceğiz diye taahhüt. İşte o fark yaratacak olan” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Vatandaşın yıldızı

Düzenlemenin getireceklerini örneklerle açıklayan Feyzioğlu, şöyle devam etti: “Hep söylüyoruz, ‘makul sürede yargılanma’ diyoruz değil mi? Benim temel hakkım. Adil yargılanma hakkının içinde makul sürede yargılanma hakkı. Ne kadar çok söylesek de neden makul sürede yargılanmadığımıza dair somut tespitler yapıp o tespitler doğrultusunda ‘çözüm de şudur’ demediğiniz sürece makul sürede yargılanma hakkı gökyüzündeki yıldızdır. Çok hoştur, bakar bakar durursunuz.”