Siyaset ‘Farklı Ülkücüler’e soruşturma

‘Farklı Ülkücüler’e soruşturma

18.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP, kaset komplosu ve Devlet Bahçeli’yi istifaya çağıran ‘şantaj’ mektubunun ardından “Farklı Ülkücüler” adlı gruba karşı üç koldan kuşatma başlattı

‘Farklı Ülkücüler’e soruşturma

İstanbul Özel Yetkili Savcılığı’na ABD üzerinden yayın yapan www.farkliulkuculuk.com adlı siteyi finanse ettiği iddia edilen işadamı Faruk Bayındır’la ilgili belgeleri gönderen MHP, Devlet Bahçeli’yi istifaya çağıran şantaj mektubu ile ilgili önlem alınması ve açığa çıkan kasetler konusunda da Ankara Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, “finansörü, altyapı ekipmanı, uzman personeli” bulunan organize çetenin MHP’ye komplo düzenlediği vurgulandı.Başsavcılık da soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, MHP Genel Merkezi’nin önünde görülen, dinleme yaptığından kuşkulanılan ve plakası sahte çıkan siyah araç da inceleniyor. MHP, yönetimi, Bayındır’ın finanse ettiği “farkliulkuculuk” adlı siteyi Mehmet Yılmaz sahte ismiyle Adana’da üniversite mezunu bir kişinin kurduğunu saptadı ve bu kişinin “0 539 “ ile başlayan kilit cep telefonu numarasına ulaştı. MHP, Bayındır ile Mehmet Yılmaz sahte ismini kullanan bu kişinin isimlerinin bir dava dosyasında birlikte geçtiğini de saptadı.

Savcıyla görüşüldü
Bu arada İstanbul Savcılığı’nın yürüttüğü kaset soruşturması kapsamında, ‘mağdur’ sıfatıyla ifadeye çağrılan eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez ile eski MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu’nun avukatı, İstanbul Adliyesi’ne gelerek soruşturma savcısıyla görüştü.

Haberin Devamı

0539’la başlayan telefon
Hamit Kocabey, incelemeleri sırasında “0 539 ...”la başlayan kilit bir telefon numarasına ulaştıklarını belirtti. Bu telefonun Mehmet Yılmaz sahte ismine kayıtlı olduğunun belirlendiğini vurgulayan Kocabey, www.farkliulkuculuk.com adlı sitenin teknik altyapısının Adana’da yaşayan üniversite mezunu bir kişi tarafından kurulduğunu kaydetti. Kocabey, “Bu cep telefonuyla ilgili kayıtlar getirtildiğinde çok veri bulunacağını düşünüyoruz. Adana’da yaşadığını tespit ettiğimiz kişinin ismini açıklamıyoruz, isim benzerliği veya bir yanlışlık olabilir diye. Ancak savcılığın bilgisi dahilinde” diye konuştu.